Sari la conținut

Vrei sa afli ceva despre nastere? Intreaba dula Andreea Andrei.

Dragi mamici cu pui mici in burtici, 
 
Puteti consulta acum pe suntmamica.ro o doula (persoana pregatita sa ofere suport fizic si emotional pe intreaga perioada a travaliului).
 
In saptamana 13-17 ianuarie dna Andreea Andrei va raspunde la intrebari privind nasterea. Pentru a adresa o intrebare dulei Andreea Andrei scrieti in bara verde de sus intrebarea voastra. 
 
Studenta anul 3 la Facultatea de Moase si Asistenti Medicali Carol Davila din Bucuresti, Andreea Andrei a practicat in calitate de Consilier pentru Alaptare in Maternitatea Cantacuzino ajutand proaspetele mame sa inceapa si sa continue cu succes alaptarea.
 
Andreea preda Cursul de Pregatire pentru Nastere, Cursul de Masaj al Bebelusului de la 6 saptamani dupa nastere si Cursul de Diversificare pentru bebelusi dupa primele 6 luni de viata in cadrul Fundatiei Crucea Alba - pentru servicii de sanatate materna.
 
Formata si ca Dula (Persoana de suport non-medical al femeii la nastere) ofera serviciul de insotire a nasterii tuturor femeilor care isi doresc un sprijin eficient la nastere atat in cadru spitalicesc cat si in afara lui.
 
 
In cazul in care nu sunteti familiare cu conceptul de doula, el fiind relativ nou la noi, va prezentam mai jos cateva informatii:
 
- Ce este o doula?
O persoana care ofera doar suport fizic si emotional pe intreaga perioada a travaliului, in nici un caz suport medical
 
- Ce trebuie sa stie o doula? 
O cunoastere foarte fina a procesului nasterii (fiziologia si psihologia nasterii), sa detina abilitatea in comunicare, masuri de confort pe travaliu, etc
 
- De ce ar apela vitorii parinti la o doula?
Sunt deja suficiente studii clinice, pe un numar mare de femei, care certifica faptul, ca sprijinul continu al femeii, pe durata travaliului are urmatoarele consecinte: predispozitii mai reduse pt utilizarea epiduralei sau al altui tip de anestezie locala; a oricarui tip de analgezie, a incidenta scazuta a nasterilor instrumentate - forceps, vacum; a nasterilor prin cezariana; incidenta scazuta a a sentimentelor negative in ceea ce priveste experienta nasterii in perioada post-partum.
 
- Cum este posibil acest serviciu in sistemul de sanatate romanesc? 
Printr-o discutie in prealabil cu medicul ginecolog pe acest subiect,explicand sentimentul de siguranta al femeii prin libertatea de a apela la acest tip de serviciu, obtinand acordul medicului inainte de inceperea travaliului. Cerere avand la baza legea pacientului - dreptul la un insotitor.
 
-  Care sunt limitarile unei doule?
Nu ofera ingrijiri medicale, nu ofera sfaturi, doar asistenta in luarea deciziilor, nu joaca niciodata rolul de avocat al femeii in fata cadrelor medicale.
 
 
Informatii utile
 
- Veti primi raspunsuri de la d-na Andreea Andrei daca adresati intrebarea in perioada 13-17 ianuarie
 
- Raspunsurile vor fi date pe site in 24 de ore de la postarea intrebarii pe site.
 
- Nu este obligatoriu sa aveti cont si sa fiti logate, dar este util sa adaugati o adresa valida de email astfel incat sa fiti atentionate atunci cand ati primit raspunsul

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!