Sari la conținut

5 lucruri pe care toți tăticii cool ar trebui să le facă pentru soțiile lor

Vezi gGalerie foto

Dan Cruceru, prezentatorul emisiunii Survivor de la Kanal D si cel mai cool tatic din showbiz,are câteva tipsuri demne de luat în seamă, pentru cei care își doresc o căsnicie fericită. 

1.       Să îi ia copiii de pe cap atunci când văd că mami nu mai poate!

Oricât de mult și-ar iubi copiii, sunt momente când un părinte cedează. Pentru că volumul de muncă pentru îngrijirea celor mici este imens, nimănui nu-i este ușor să facă față. Așa că apariția în peisaj a celui de-al doilea părinte ar putea salva situația. O lasă pe mami liberă o oră, să zicem, are el grijă de copii și femeia revine apoi cu forțe proaspete.

2. Să ajute la treburile casei.

Sincer, nu te poți aștepta ca femeia să le facă pe toate. După o zi întreagă de scutece și biberoane, e destul de complicat pentru ea să mai facă și mâncare sau ordine în casă. Așa că sfatul meu este să se implice și tatăl. Pune mâna pe aspirator, că nu moare nimeni, strânge și tu jucăriile copiilor.

3. Să aibă răbdare cu proaspăta mămică!

Venirea pe lume a unui copil dă peste cap liniștea familială. Deși copilul este dorit și iubit, el vine la pachet cu o grămadă de probleme, așa că doar răbdarea este cheia continuării căsniciei. Știu că este greu, dar soțul trebuie să înțeleagă că, pentru o anumită perioadă de timp, el nu va mai fi o prioritate, ci va trebui să aștepte. Trebuie să treacă timp, astfel încât soția să-și revină, să se obișnuiască față de noua situație, să se calmeze, să stăpânească noul mediu. Este greu și pentru soț, dar trebuie să-și aducă aminte faptul că amândoi și-au dorit copilul și că trebuie să se implice.

4. Să-i facă mici surprize.

Dacă suprizele erau apreciate înainte de apariția copilului, credeți-mă că, după venirea pe lume a micuțului, sunt și necesare. Un buchet de flori o va face să lăcrimeze pe mămica ce nu a apucat să iasă din pijamale toată ziua. Un masaj de câteva minute la picioare sau, pur și simplu, o îmbrățișare întâmplătoare, chestiile astea fac minuni. Nu mai zic de preluarea atribuțiilor pentru o oră, două. Câteva minute de somn la momentul potrivit ar putea fi apreciate mai mult ca o geantă scumpă.

5. Să stabilească un parteneriat egal cu soața.

Acesta mi se pare cel mai important sfat. Dacă vrea să fie fericit în căsnicie, trebuie să înțeleagă că și ea trebuie să fie fericită. Așa că trebuie să facă eforturi amândoi. Să se completeze, să-și stabilească atribuții clare, să facă cu schimbul și să renunțe amândoi la câte ceva din viața ante bebeluș. E nevoie de echilibru în tot ce faci, ca să fii mulțumit. Chiar și în viața de părinte.

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!