Sari la conținut

Adela Popescu: Aş putea naşte în orice moment (Interviu)

Se pregătește să devină mămică pentru prima dată, iar momentul în care își va vedea băiețelul se apropie cu pași repezi. Deși nu a ales încă un nume pentru junior, Adela este ferm convinsă că va face alegerea perfectă și, până atunci, se bucură de tot ce înseamnă experiența unei sarcini. Și, pentru că știe exact de ce are nevoie o graviduță, actrița a lansat și o colecție de hiane pentru femeile însărcinate. Mai multe detalii, în interviul de mai jos…

- Eşti deja în trimistrul al treilea... Practic, pe ultima sută de metri! Dincolo de transformarea fizică absolut normală, cât de mult te-ai schimbat tu, ca femeie?
Nu îmi dau seama. Cred că m-am schimbat în măsura în care orice viitoare mămică o face. Se gândeşte mai mult la viitor, analizează relaţiile cu semenii, propunerile de muncă, timpul liber prin prisma bebeluşului. Cred, însă, că adevărata schimbare apare după naştere. Pentru că atunci nu mai este vorba doar de o schimbare la nivel mental, ci a tuturor obiceiurilor.

- Povestește-ne un pic despre momentul în care ai aflat că ești însărcinată... ce ai simțit, cum a reacționat Radu, care au fost temerile tale la acel moment...
Noi ne doream un bebeluş foarte mult. Frumos este că a apărut imediat după ce ne-am cununat, deşi ar fi putut oricând înainte. Luna în care am rămas, am ştiut. Am şi avut un vis prevestitor care m-a determinat să iau testul de sarcină, pe care l-a cumpărat Radu. A fost extrem de emoţionant!

- Îți doreai un băiețel? Crezi că e o diferență între mămicile de fetițe și cele de băieței?
Nu aveam preferinţe, sincer. Radu parcă mai degrabă îşi imagina în tinereţea lui că va avea o fetiţă. Dar asta se poate rezolva!

- Apropo de reacțiile lui Radu, care a fost cea mai haioasă de până acum? Cum “face față” viitorul tătic?
Viitorul tătic este foarte implicat şi emoţionat. Cea mai haioasă replică pe care mi-a dat-o a fost: "Nu mai râde aşa tare că îl smuceşti pe băiat".

- Ce nume ați ales pentru băiețelul vostru? De unde v-ați inspirat?
Nu am ales încă. Dar presimt că după atâtea căutări ne vom opri asupra unuia simplu şi curat.

- Cum a decurs sarcina ta până acum? Cu câte kilograme ai “crescut”?
Am crescut cu 15 kilograme and counting! Nu am avut absolut nicio problemă, am un bebeluş extrem de cuminte, prin asta obligându-mă, practic, să mă gândesc la o nouă sarcină curând.

 - Care sunt cele mai importante reguli de care ții cont în ce privește îngrijirea ta? Și cât de mult te documentezi din mediul online?
Mă documentez foarte mult, dar îmi ascult corpul şi încerc să ţin cont cât de mult pot de ceea ce îmi transmite el.

- Ai fost deja sau urmează să participi la cursuri de puericultură? 
Am făcut împreună cu Radu un curs prenatal. A fost incredibil de frumos. Ne-a introdus în atmosfera de părinţi şi am învăţat extrem de multe lucruri ce sper să ne fie utile în perioada imediat următoare.

- Ești o graviduță superstițioasă? Ai cumpărat deja hăinuțele pentru junior? Dar cărucior, pătuț etc.?
Suntem în sfârşit pregătiţi. Până zilele trecute nu aveam nici pătuţ, nici nimic, asta în condiţiile în care alte mămici aveau hăinuţe chiar şi pentru anul viitor.

- Recent ai lansat și o colecție de haine pentru gravide. Cum ai ales modelele? Și ce materiale ai folosit?
Colecţia a pornit de la nevoile reale ale graviduțelor. Am înţeles cât este de important că nimic să nu te strângă, să nu te mănânce, să nu te incomodeze. În acelaşi timp este esenţial să te simţi frumoasă, chic, şi nimic să nu-ţi umbrească perioada această minunată.

- Când este preconizată data nașterii? Ți-ai pregătit deja bagajul pentru spital?
În mod normal aş putea naşte în orice moment, dar 40 de săptămâni împlinesc pe la mijlocul lui iunie.

- Până când vei mai prezenta emisiunea “Vorbește lumea” de la Pro TV?
Gata, am intrat în concediu prenatal. A fost o plăcere să îmi port cu mândrie burtica zi de zi în fata telespectatorilor ce au fost martorii evoluţiei sarcinii mele zi de zi.

- Ce metodă de naștere vei alege: naturală sau cezariană?
Dacă totul va fi bine, îmi doresc să nasc natural.

 - Din punctul tău de vedere, care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să țină cont o viitoare mămică? Ce sfaturi le-ai da?
Să caute ca nimic să nu o scoată din starea de beatitudine în care se află. Mai multe sfaturi extrase din experienţa personală le ofer cu drag şi pe blogul meu, www.adelapopescu.eu.

Foto: Facebook

CONCURS!

Dacă ești o viitoare mămică și îți plac hainele create de Adela Popescu, înscrie-te la concursul nostru și poți câștiga o ținută de la Girotondo. Detalii aici!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!