Sari la conținut

Cele mai frumoase citate despre maternitate de la Prinţesa Diana

Data de 31 August 2017 a marcat 20 de ani de la plecarea Prinţesei Diana de pe acest pământ.

Prinţesa a fost faimoasă pentru proiectele umanitare în care s-a implicat, pentru stilul ei unic şi pentru bunătate. Dar poate unul dintre cele mai frumoase roluri ale vieţii sale a fost acela de mamă pentru prinţii William şi Harry.

În onoarea Prinţesei Diana, am adunat cele mai frumoase citate despre maternitate, citate care i-au aparţinut chiar ei!

Copilul şi empatia: „Vreau ca băieţii mei să înţeleagă emoţiile oamenilor, nesiguranţele lor, necazurile, dar şi speranţele şi visurile acestora”.

Prima zi de şcoală a Prinţului William: „Am fost (puţin) supărată pentru că acum se deschide un nou capitol al vieţii mele şi cu siguranţă a vieţii lui William.Dar ştiu că este pregătit pentru asta. Este un copil independent”.

Depresia postnatală: „Mi-a fost greu cu depresia postnatală, mi-a fost greu că nu aveam cu cine să vorbesc despre asta şi a trebuit să caut singură informaţii… Te trezeşti dimineaţa şi simţi că nu vrei să te mai dai jos din pat, te simţi neînţeleasă, te simţi pur şi simplu doborâtă. Oamenii din jur nu înţeleg şi au impresia că, dacă eşti o persoană publică, nu cauţi decât atenţie. Dar eu nu plângeam decât pentru că voiam să mă simt mai bine, să îmi duc mai departe rolurile de soţie, de mamă, de Prinţesă de Wales”.

Dragostea pentru copii: „Îmi iubesc copiii. Aş fi pierdută fără ei”.

Despre îmbrăţişări: „Îmbrăţişările fac un bine enorm. Mai ales copiilor…”

Despre creşterea copiilor care vor schimba lumea: „Ei bine, pe William şi pe Harry i-am implicat în proiecte umanitare. I-am dus la oameni care au murit de SIDA – cu toate că le-am spus că este cancer, i-am expus unor situaţii în care sunt convinsă că nu mulţi părinţi ar face-o, cu copiii lor.”

Despre creşterea copiilor: „Voi lupta până în pânzele albe pentru ca băieţii mei să îşi atingă potenţialul maxim ca oameni, pentru propria lor viaţă, dar şi pentru a-şi îndeplini toate datoriile pe care le au faţă societate”.

Despre rolul ei: „Nu mă numiţi etalon. Sunt doar o mamă care încearcă să ajute”.

Foto: Huffington post - Getty Images

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!