Sari la conținut

Laura Cosoi, ponturi despre călătoria la Disneyland Paris cu un copil mic

Vezi gGalerie foto

Laura Cosoi, cunoscută deja pentru plimbările în afara țării cu micuța de niciun anișor, tocmai s-a întors din Paris și a oferit pe blogul personal câteva ponturi despre călătoria în frumoasa capitală și în celebrul Disneyland.

►Citește și Laura Cosoi, cu soțul și cu fetița de doar 8 luni, pe pârtie. "I-am promis Ritei că vom descoperi lumea împreună"

Dragii mei, ne-am întors de la Paris și, așa cum am promis, vreau să vă povestesc cum a fost. Bineînțeles, m-am întors încărcată de emoții, pe care nici n-am apucat să le asimilez, pentru că nu am stat mult – și-a început Laura postarea.

În continuare, actrița a povestit puțin despre atmosfera pariziană în această perioadă, dar și despre locul în care alege să se cazeze de fiecare dată când merge la Paris, împreună cu soțul ei.

Mai mult, Laura le-a sfătuit pe mămicile care doresc să viziteze Parisul cu un copil mic să își ia provizii de mâncare de acasă: În primul rând, dacă mergi cu copil mic la Paris, te încurcă programul restaurantelor – în timpul zilei, la un moment dat, se închid. În al doilea rând, în patria preparatelor gourmet, la restaurant, în afară de supe, nu prea ai ce să le dai copiilor, cel puțin noi nu prea am avut noroc. Ne-am descurcat cu mâncarea la borcănel, fructe, cereale, biscuiți fără zahăr și lapte.

Cât despre experiența Disneyland, Laura a vorbit atât despre plusuri, cât și despre minusuri:

Toată lumea ne-a spus că degeaba mergem cu Rita în parcul de distracții, pentru că e foarte mică și nu înțelege. Dar eu nu consider așa. Bineînțeles, nu recunoștea personajele din desene animate, dar s-a bucurat de copii. Îi plac mult și a comunicat cu ei de câte ori i-a întâlnit. Le spunea „pa”, „bravo”, bătea din palme, le arăta ce știe și ea. În plus, am observat că i-a plăcut atmosfera – toate acele culori tari dar și  muzica care o îmbia la dans.:)  Și chiar dacă nu îi va rămâne în memorie parcul propriu-zis sunt convinsă că undeva, în sufletul ei, există o amintire fericită, ca emoție, mă refer. Una peste alta, experiența Disney i-a priit Ritei. (...)
 
 Cum ne-am organizat și facilități pe care le-am apreciat în parc: 
 
Dacă mergi la Disneyland cel mai bine e să iei trenul. Noi am folosit la dus Uber, dar la întors am luat trenul și am constatat că e mai practic așa. Te lasă chiar la intrarea în parc.
Nu lua mașină! S-ar putea să pierzi o jumătate de zi în trafic.
Dacă iei trenul, organizează-te chiar din Paris. Verifică orarul, să nu fie foarte aglomerat.
În Disneyland folosește biletul FastPass, ca să nu fii nevoit să stai cu copilul la cozi. Așa ai acces mai rapid.
Sunt două parcuri – Disneyland și Walt Disney Studios (e pentru copii mai mari sau adulți). Dacă vrei să mergi în amândouă, cumpără bilete și pentru unul și pentru celălalt.
La Disneyland poți închiria cărucior.
Există și zone Baby Care, care-ți pun la dispoziție tot felul de facilități: mese de schimbat, poți cumpăra și pampersi de acolo, sunt scaune înalte pentru masă, incalzitoare de sticle, cuptoare cu microunde și spații de odihnă.
 
 Ce nu am apreciat:
 
La capitolul facilități pentru mame cu copii mici, parizienii nu stau prea bine. Când am ajuns cu trenul la Paris a fost destul de complicat să ne deplasăm cu căruciorul. Ai mult de urcat și coborât trepte după trepte, iar cu căruciorul e dificil. Nu există lifturi. Propriu-zis, eu o ținem pe Rita în brațe, iar Cosmin a cărat căruciorul pe scări și uneori a trebuit să-l ridice peste turnicheți, că altfel nu ai cum să treci. Mă gândesc cum s-ar descurca o mamă singură: cu copilul într-o mână și căruciorul deasupra capului în cealaltă?!
Disneyland e foarte comercial, plin de fel de fel de atracții pentru copii. Rita e mică, dar părinții cu copii mai mari vor fi asaltați de rugăminți să cumpere ba una, ba alta.
Când mergi în parc ia cu tine neapărat ceva de mâncare sănătos și fructe. Eu n-am văzut acolo nimic de genul asta, sau poate mi-au scăpat. Aveau fel de fel de preparate cu mult zahăr. Însă lucruri care să hrănească cu adevărat copiii nu am găsit.

Voi ați fost cu micuții la Disney? Cum vi s-a părut?

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!