Sari la conținut

Motivul pentru care Prinţul George poartă numai pantaloni scurţi, chiar şi iarna

Prinţul George este apreciat la fiecare apariţie publică nu doar pentru zâmbetul său fermecător, ci şi pentru ţinutele sale întotdeauna adorabile. Iar dacă sunteţi dintre admiratorii familiei regale, cu siguranţă aţi observat că, indiferent de context sau de condiţiile meteorologie, micuţul este întotdeauna îmbrăcat în pantaloni scurţi. Da, dacă nu aţi observat până acum, vă asigurăm noi: Prinţul George poartă întotdeauna pantaloni scurţi; chiar şi iarna! Iată care este motivul:

Explicația acestui lucru ține de tradiția de secole a Casei Regale Britanice. Încă din secolul al XVI-lea, baiețeii din familiile aristocrate sau regale sunt îmbrăcați în pantaloni scurți, „culottes anglaises”, până la împlinirea vârstei de opt ani.

William Hanson, expert în etichetă, a explicat pentru Harper’s Bazaar că purtarea pantalonilor scurţi de către băieții din familiile de elită, aristocrate și regale, ilustrează foarte bine statutul lor social.

Altfel spus, să îți îmbraci copiii în pantaloni lungi este considerat un gest „suburban”, care nu denotă clasă, în timp ce pantalonii scurți denotă „eleganță, stil, statut superior”.

„Este o tradiție englezească să îți îmbraci moștenitorul așa. Pantalonii lungi sunt pentru copii mai mari și bărbați. Când îți îmbraci copilul cum dictează eticheta, faci o declarație subtilă legată de statusul tău, de clasa din care faci parte, transmiți lumii că ești de viță nobilă”, a explicat specialistul.

„Cu toate că vremurile se schimbă, să îți îmbraci copilul în pantaloni lungi este un gest asociat culturii suburbane și clasei mijlocii. Ducesa de Cambridge nu poate face o asemenea greșeală de stil și nici nu a comis-o până acum când a venit vorba de vestimentația micuțului George”, a adăugat Hanson.

Gestul prinţului George de a purta pantaloni scurţi este cu atât mai admirabil, cu cât tradiţia a fost repectată şi prinţii William şi Harry. Fotografiile din copilăria celor doi, surprinşi purtând pantaloni scurţi, sunt adorabile.

Sursa Foto: Express, Daily Mail

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!