Sari la conținut

Performanță școlară cu muci pe față și multă singurătate

Stă la birou și scrie. Stiloul pare de plumb. La fel și capul lui, pe care îl lasă ușor să cadă peste cărți și caiete. Oare cât o fi ceasul? Era trei când a terminat temele. A amorțit în scaun, dar mama nu i-a dat voie să se ridice. Are de lucrat suplimentar. Cică așa o să obțină performanță școlară. Mama spune mereu că nivelul clasei e slab. Că doamna nu are putere să se impună în fața părinților cu păreri moderne și le dă teme prea ușoare și puține. Măcar le dă suplimentar celor care cer. El n-ar cere, că i se par destule. Uneori și alea îi împăienjenesc ochii.

Îi vine să strănute cu putere. Mucii i se împrăștie pe față. Îi șterge cu mâneca hainei. Din greșeală o parte îi intră în gură. Bine că nu e la școală. Iar ar fi râs copiii de el. I-ar fi zis scârbosul clasei. Nu înțelege exact de ce și ce e așa rău să te ștergi cu mâneca. Când l-a văzut doamna, l-a certat. Ca atunci când a deschis ușa cu piciorul  sau când a aruncat cu penarul în capul lui Sebi. I-a zis că asta e lipsă de educație.

►Citeşte şi Dacă un profesor de gimnaziu nu poate să exceleze la toate materiile, atunci elevilor de ce li cere asta?

Dar el știe că e educat. Mama și tata îi spun mereu că trebuie să învețe, să fie educat, să ajungă cineva în viață. La câte pagini de Gazetă face pe zi trebuie să fie tare educat.

Dar oare ca să fii Cineva trebuie să faci cartea aia mare galbenă pe toată? Și dacă nu o faci, rămâi un nimeni?

Și ce ți se întâmplă atunci când ești Cineva? Alex de la doi trebuie să fie Cineva. Părinții lui îi vorbesc mult și îl învață tot felul de lucruri. Merg la teatru pentru copii și în parc și uneori în drumeții. Și seara îi citesc povești, așa cum îi citeau și lui părinții când era mic. Dar Alex știe să citească, de ce îi mai citesc părinții?

(…)

Citeşte mai multe pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!