Sari la conținut

Spune-i că e frumoasă, dar învaț-o și să schimbe un bec

Ce ne dorim de la fetele noastre? Da, acum discut doar cu tăticii de fete.

Știu… ne este imposibil să ne vedem fetițele de acum, femeile de mâine. Da, am vrea să-i ucidem pe toți posibilii pretendenți, să fim noi singurii bărbați pe care ele îi vor aprecia vreodată.

Da, ne dorim multe de la fetele noastre, dar va veni un moment în care vor pleca de lângă noi pentru că alții le vor fi câștigat încrederea. Așa e în viață, părintele nu trebuie să spere vreodată că va fi recompensat în vreun fel pentru eforturile depuse. Ba chiar, va fi părăsit pentru mulți alții.
Așa că revin. Fetele noastre tot vor deveni femei, oricât ne vom opune noi. Și atunci… ce ne dorim de la ele?

Ne dorim să crească femei puternice, independente, dar și elegante, spectaculoase, dacă se poate. Și să fie frumoase, apreciate pentru aspectul lor fizic, dar și pentru calitățile interioare. Adică, am cam vrea să fie perfecte, chiar dacă, declarativ, nu ne place când alții le apreciază. În realitate, suntem chiar măguliți pentru că știm că am depus eforturi să le creștem așa cum au ajuns.

Totul începe din copilăria lor. Acolo e cheia succesului, o spun toți specialiștii. Fata ta trebuie să primească niște exemple de urmat, atât de la mamă, cât și de la tată.

Trebuie să-și vadă mama cochetă, că se îngrijește, că ține la dichis. Apoi că e hotărâtă, puternică, dar și bună și drăgăstoasă. Pe tată, trebuie să-l vadă că e atent cu mama lui, că e politicos, că își arată, la rândul lui, afecțiunea. Iar, pe amândoi ar trebui să-i vadă preocupați și de lucruri complexe: de artă, de lectură, de arhitectură, de lucruri care vor rămâne interesante și frumoase indiferent de vremuri.

Concret, dragă tătic, depinde și de tine ce femeie va fi mâine fetița ta de azi.

Așa că e bine să-i spui des că e frumoasă. Pentru rochița cu care merge la grădiniță, pentru buclele pe care i le-a făcut mama, pentru zâmbetul pe care îl afișează când te vede. Musai trebuie să vânezi momentele potrivite pentru complimente. Să nu ratezi vreunul. Așa cum făceai când te-ai îndrăgostit de mama ei. Tot o îndrăgosteală se întâmplă și între tine și fiica ta, dar altfel, platonică dar extrem de puternică, una pe care nu vei vrea să o rupi vreodată.

Fă asta pentru bucuria de a-ți face copilul fericit, dar și pentru a-i da ei un exemplu pe care să-l caute mai târziu. Da, să caute bărbați eleganți, politicoși, manierați. Așa… bărbați pe care să-i poți accepta și tu. Cum, însă, nimeni nu-ți va cere acordul în privința respectivilor, e bine să îți iei tu măsuri de prevedere. Adică să-ți educi fata astfel.

Apoi, învaț-o să schimbe un bec. Sau mai multe. Sau să repare lucruri prin casă. Sau chiar ceva mecanică. Vei fi tare mândru, când, peste ani, va fi în situații în care are nevoie de astfel de cunoștințe și se va gândi la tine. În plus, știu sigur că nu vrei ca fata ta să nu depindă de nimeni. Cum ar fi să-l accepte pe unul de bărbat ca să schimbe el becurile, că ea nu se pricepe?! Ai lua foc instantaneu!
Așa că învaț-o chestii care să-i crească independența față de bărbați.

(...)

Citește mai mult pe taticool.eu!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro