Sari la conținut

4 pași prin care ajutăm copilul să aibă o postură corectă

În perioada copilăriei, corpul copiilor se dezvoltă rapid. Este momentul potrivit pentru a-i observa și pentru a-i ajuta să-i învățăm cum să aibă grijă de ei înșiși. Acest lucru poate preveni posibilele poziții incorecte care ar putea aduce la modificări de postură și, ulterior, la probleme grave de sănătate.

Postura este determinată de mai mulți factori, cum ar fi cei genetici sau de mediu. Adoptând o postură corectă și repetând-o în timp, obținem obiceiuri posturale corecte. De aceea, este important să ajutăm copilul să aibă o postură corectă de la o vârstă fragedă, deoarece aceasta ajută la dezvoltarea sistemului nervos central și a aparatului locomotor.

Așadar, cum încurajăm copilul să adopte o postură corectă?

Prin obiceiuri sănătoase

Din momentul în care un bebeluș se naște, acesta începe să se adapteze cu mediul din jur, precum și cu părinții, dar și cu obiceiurile și activitățile lor zilnice. Din acel moment trebuie să fim conștienți de modul în care comportamentele adulților influențează dezvoltarea copilului și de importanța obiceiurilor sănătoase.

Modul în care mâncăm, modul în care ne raportăm unii la alții, modul în care ne mișcăm vor influența direct modul în care copilul va desfășura aceleași activități. Este o ocazie excelentă de a-i oferi copilului alimente sănătoase, care să-i oferă o sursă de energie de bună calitate.

Expunerea la ecrane este una dintre cele mai dificile probleme de gestionat pentru mulți părinți. Poate fi un obstacol major în calea realizării posturi adecvate la copii.

Prin indeplinirea nevoii libertății de mișcare a copilului

Explorarea este una dintre modalitățile prin care copilul cunoaște lumea. Pentru a face acest lucru, el are nevoie de libertate de mișcare în ceea ce privește îmbrăcămintea lui, încălțămintea confortabilă pe care o poartă și în spațiul în care se află.

► Citește și: 5 obiceiuri sănătoase de viață pe care copilul tău trebuie să le cunoască înainte să împlinească vârsta de 10 ani

Prin încurajarea copilului de a se juca

Jocul este un alt mod prin care copiii își descoperă mediul și este cel mai bun mod de a învăța. Este o nevoie care are caracteristici diferite în funcție de interesele copilului, de stadiul de dezvoltare și mediu.

Jucăriile sunt un instrument care permit copilului să învețe în timp ce se distrează. Cel mic își dezvoltă simultan zonele motorii, emoționale și intelectuale.

Prin oferirea de stimuli multipli

Este important ca părinții să poată identifica nevoile copilului și să le adapteze la obiectele și circumstanțele din jurul lui.

Prin urmare, este esențial să respectăm timpii de dezvoltare individuală și să nu forțăm pozițiile sau posturile pe care copilul nu le-a atins încă. Nu ar trebui să îți grăbești copilul să stea în picioare și să meargă, dacă nu este încă suficient de încrezător pentru a face aceste lucruri singur.

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!