Sari la conținut

5 obiceiuri sănătoase de viață pe care copilul tău trebuie să le cunoască înainte să împlinească vârsta de 10 ani

De cele mai multe ori, considerăm că prichindeii sunt prea mici pentru a învăța anumite lucruri, dar, de fapt, ei sunt capabili să învețe mai mult decât ne imaginăm.

Cu cât îi învățăm mai repede anumite lucruri și obiceiuri sănătoase despre viață pe cei mici, cu atât ei le vor dobândi mai devreme.

Iată despre ce este vorba:

Mâncare sănătoasă

Este crucial ca cei mici să învețe să mănânce sănătos de la o vârstă fragedă, iar părinții trebuie să le arate cum pot avea grijă de sănătatea lor, adoptând un stil de viață sănătos. În loc să-ți forțezi copilul să mănânce fructe și legume, ar trebui să-i explici că dacă nu le va mânca, acest lucru îi va afecta sănătatea pe termen lung și se poate îmbolnăvi.

Curățenia în casă

Cu siguranță că atunci când te ocupi de curățenie în casă, prichindelul tău va dori să te ajute. Este important să-l lași să contribuie la curățenie, chiar dacă o face în felul lui. Ștergeți împreună praful, dați cu aspiratorul, ștergeți podeaua și geamurile. Lasă-l să experimenteze.

Învață-l să acorde primul ajutor

Este foarte important ca cei mici să știe să acorde primul ajutor. Trebuie să-i explici ce are de făcut, în cazul în care i se întâmplă ceva. Arată-i unde este trusa de prim ajutor și la ce servește fiecare articol.

Gătitul și pregătirea mesei

Când gătești, poți să-ți întrebi copilul dacă vrea să te ajute. Chiar dacă bucătăria se curăță mai greu după ce gătești cu puiul tău, nu te îngrijora! O poți curăța mai târziu. Dacă micuțul tău te ajută să pregătești masa, va deveni independent și va putea să-și facă singur mic dejunul sau să pregătească alte mese mai simple.

Spălatul hainelor

Arată-i copilului tău cum funcționează spălatul hainelor. De asemenea, arată-i unde se pune balsamul, detergenul și cum funcționează butoanele mașinii de spălat. După spălarea hainelor, întindeți împreună articolele vestimentare.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!