Sari la conținut

5 activități prin care copilul mic învață cum să rezolve o problemă

Îți poți învăța copilul cum să-și rezolve problemele, astfel încât să-i pui la dispoziție oportunitatea de a-și rezolva singur situația în care se află, precum și cum poate face față provocărilor. În acest fel, copilul dezvoltă o abilitate importantă de viață.

Cel mic trebuie să-și folosească spiritul creativ pentru a rezolva conflictele, care apar fără avertisment. Există câteva strategii de care trebuie să ții cont când încerci să rezolvi o problemă, și anume:

  • Identificarea problemei
  • Definirea ei
  • Examinarea opțiunilor
  • Acționare conform planului
  • Urmărirea consecințelor.

Iată 5 activități simple prin care copilul învață cum să rezolve o situație:

Puzzle

Acest tip de joc este una dintre cele mai bune activități de gândire pentru copii. Cei mici trebuie expuși în mod regulat la puzzle-uri, deoarece sunt minunate pentru dezvoltarea abilităților de gândire.

Jocuri de memorie

Jocurile de memorie vor dezvolta memoria copilului și atenția la detalii. Ia câteva cărți de joc similare și așează-le pe toate cu fața în jos, amestecate, pe o masă. Apoi ia pe rând două cărți și așează-le cu fața în sus pe masă. Dacă ai o pereche potrivită, păstrează-le, iar dacă perechea nu se potrivește, întoarce cărțile până când este rândul tău să încerci din nou. Încurajează copilul să se concentreze și să acorde atenție locului în care sunt cărțile de joc.

Pune-i copilului întrebări seara, înainte de culcare, când îi citești povești

Dacă obișnuiești să-i pui copilului întrebări când îi citești povestea de seară, acest lucru îi va dezvolta ablitatea de gândire de ordin superior. În loc să citești, iar puiul tău să asculte pasiv, pune-i întrebări, astfel încât să se poată concentra pe rezvoltarea problemelor.

Jocuri de societate

Jocurile de societate sunt o modalitate excelentă de a dezvolta abilități de rezolvare a problemelor. Cel mic învață abilitatea de a respecta regulile și de a se deplasa într-o succesiune logică.

X și 0

Acest joc nu este doar despre cine câștigă primul, ci este despre faptul că micuțul tău va începe să gândească cu atenție, înainte să-i vină rândul.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!