Sari la conținut

5 lecții pe care fiecare mamă trebuie să le transmită fiicei ei, cu privire la intimitate

Într-o lume în care Mirel nu îmbătrânește, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru fetele noastre, astfel încât să le protejăm cât mai bine, este educația. Din păcate, nu le putem închide într-un glob în care să fie ferite de orice pericole, dar le putem da libertatea de a se aventura în toată lumea, având grijă, însă, să plece de acasă cu valorile și cu mesajele corecte. Iar dacă vorbim despre intimitate, cu atât mai mult... Fetele trebuie să știe ce înseamnă limitele, trebuie să învețe și să poată spune NU, trebuie să facă știe să facă diferența între atracție și iubire.

Iată cele mai importante 6 lecții pe care fiecare mamă trebuie să le transmită fiicei ei, cu privire la intimitate:

Dacă vrei să atragi atenția, este grozav să arăți bine și să te simți bine în pielea ta. Dar dacă vrei să o păstrezi, atunci în educație trebuie să investești – Pune preț pe educație, cunoaște-te pe tine și valoarea ta, află ce îți place și ce vrei să găsești la omul de lângă tine. Învață să stai singură, să te bucuri de timpul tău în singurătate și nu te arunca în relații doar pentru a avea pe cineva alături de tine.

Învață să spui NU fără să fie nevoie să te justifici – Nu trebuie să îți faci griji dacă cineva este deranjat de limitele tale. Important este ca tu să fii bine cu tine și să nu permiți nimănui să se apropie mai mult decât simți nevoia.

Definește tu termenul de distracție, în funcție de plăcerile tale – Să te distrezi nu înseamnă întotdeauna să bei, să mergi la petreceri, să faci sex sau să socializezi. Uneori, distracția se poate traduce și prin a sta singur, a citi, a te plimba, a crea, a dansa singur în casă sau a te uita la un film. Stă în puterea ta să definești termenul de distracție în funcție de plăcerile tale.

Cunoaște bine omul căruia îi permiți să îți pună inelul pe deget – Înainte de a te căsători, discutați despre aspectele financiare și pentru ce și cât sunteți dispuși să munciți, discutați despre cum doriți să vă creșteți copiii, despre copilăria voastră, despre așteptările sexuale, carieră și educație. Din păcate, dragostea nu este de ajuns.

Vindecă-te, pentru a nu fi nevoie să se vindece copiii tăi din a avea un părinte ca tine – Poate lecția aceasta poate puțin cam prea dură, dar e important să discutăm cu copiii noștri despre traume, limitări, convingeri, dureri... Pentru că dacă nu și le vindecă, le trimit mai departe copiilor lor și atunci dor și mai tare.

Citește și Toate aceste lucruri pe care mamele ar trebuie să le transmită fiicelor...

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!