Sari la conținut

A doua zi aniversare. Cum este mai bine să sărbătoreşti copilul la 2 ani?

Prima zi de naştere cel mai bine se sărbătoreşte în familie, cu câţiva invitaţi. Mai ales cei apropiaţi, pe care bebeluşul i-a văzut şi înainte.

A doua aniversare poate fi însă ceva mai festivă? Cât de departe să mergi cu pregătirile ca să nu supui copilul unui stres pe care nu îl poate duce? Până la urma copilul trebuie să se distreze, doar este ziua lui. 

În primul rând trebuie să ţii cont de cum este un copil la doi ani: starea sa de spirit este foarte variabilă – acum este vesel, în scurt timp însă poate deveni bosumflat şi nimic să nu îi mai placă. În plus, chiar dacă copilului îi place să se joace pe lângă alţi copii asta nu înseamnă că înţelege cu adevărat cum se fac interacţiunile. Te poţi aştepta să îi lovească pe invitaţi, să le smulgă lucruri din mână şi chiar să îi muşte. 

Aşa că, deşi aştepţi cu nerăbdare să ai alţi copii invitaţi şi să fie cu adevărat o petrecere, mai bine păstrezi sărbătorirea zilei de naştere în familie şi în acest an. 

►Citește și Torturi spectaculoase și sănătoase pentru copii

Să inviţi şi copii?

Desigur, ceea ce spuneam mai sus nu presupune să nu inviţi niciun copil. Recomandabil este să inviţi copii apropiaţi ca vârsta, pe care îi cunoaşte deja. Pot să fie prieteni pe care şi i-a făcut în parc. La o vârstă atât de mica doi copii de o vârstă apropiata sunt suficienţi.

Unde să îi faci ziua?

Cel mai simplu şi pentru tine dar şi pentru copil este să îi faci ziua la tine acasă. Dacă nu, mai poţi alege un restaurant cu loc de joacă sau chiar un parc dacă este frumos afară. La această vârstă o petrecere tip picnic merge ca unsă.

Ce mâncare să oferi?

Dacă eşti acasă atunci mergi mult pe aperitive. La doi ani îţi petreci timpul alergând după copii, nici gând să te ocupi de mese simandicoase. În ce priveşte copiii este bine să ai la îndemână fructe, iaurt, biscuiţi. Vorbeşte şi cu părinţii copiilor pe care îi inviţi ca să vezi dacă nu au vreo problemă cu un fel de mâncare. 

Ce să faceţi cu copiii în timpul petrecerii?

Sunt destul de mici, aşa că prea multe opţiuni nu aveţi. Dar marea majoritate iubesc costumele aşa că poţi pregăti câteva coroniţe de prinţesa, câteva baghete magice, o pelerină etc. Şi dansul este o idee foarte bună. 

Când se deschid cadourile?

Nu este o idee prea bună să îţi laşi copilul să deschidă cadourile imediat ce le primeşte. S-ar putea să nu fie deloc încântat de ideea de a le împărţi şi cu restul invitaţilor şi să curgă multe lacrimi. Lasa cadourile la final, când pleacă toată lumea. Nu uita însă să mulţumeşti frumos pentru ce a primit.

Nu uita să te simţi şi tu bine, să petreci timp cu sărbătoritul şi să faci multe fotografii. Mai târziu le vei aprecia foarte mult! 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!