Sari la conținut

Cutia senzoriala - idei

Toamna este un moment minunat sa incercati o noua activitate care il ajuta pe cel mic sa se dezvolte, atat intelectual cat si din punct de vedere al activitatilor motrice: cutia senzoriala.

Ideea este urmatoarea: luati o cutie mai mare (sigur gasiti una in care au fost puse jucarii) si o umpleti cu tot felul de obiecte pe o tema aleasa de voi. Veti fi uimiti sa vedeti cat de fascinati vor fi de ea si in cate moduri vor incerca sa foloseasca obiectele dinauntru.

Mai jos aveti o cutie senzoriala cu tema toamna:

De aici.

Atunci cand construiti o cutie senzoriala trebuie sa va ganditi, pe cat posibil, sa abordati toate simturile: miros, pipait, vaz, gust, auz. Castigul cel mai mare este ca cei mici vor invata despre lumea inconjuratoare mult mai bine decat daca i-ati povesti dvs. Ei trebuie sa tina obiectele in mana, sa faca experimente, ca si cum ar fi intr-un laborator.

Expertii spun ca o astfel de activitate ii ajuta si sa isi imbogateasca limbajul, pentru ca vor retine mult mai usor cuvintele daca sunt legate de o experienta. De exemplu, un pic de rasina ii va face mult mai usor sa priceapa ce inseamna lipicios.

Un alt castig este cel social, daca aveti mai multi copii care se joaca cu aceeasi cutie senzoriala. Prin interactiunea directa vor vedea ca este interesant si sa urmareasca ceea ce fac altii si sa lucreze impreuna pentru un scop comun.

Ba chiar si cunostintele matematice pot fi imbunatatite, prin comparare, sortare, observarea formelor, numarare.

Este recomandat sa stati langa ce mici cand se joaca astfel. Si ca sa nu aveti un dezastru in casa trebuie sa le spuneti de la inceput ca ce este in cutie, ramane in cutie. Vor pricepe rapid regula.

 

Sa va dau alte cateva exemple de cutii senzoriale:

Masini

Ferma

Valentine Day

Gradinarit

De aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!