Sari la conținut

Anestezia copiilor prin sedare în cabinetul medicului stomatolog/pedodont

De ce ne este teamă să intrăm în cabinetul unui dentist sau ortodont?

Sunt mulți oameni care suferă de anxietate de halat. Adică pur și simplu sunt într-o stare de nervozitate maximă atunci când intră în cabinet. Poate au avut experiențe anterioare traumatizante. Sau poate au fobie de ace și de freze. De aceea și amână vizita la medic. De multe ori, toate aceste amânări duc la probleme dentare grave.

Pentru adulți, poate fi abordată perspectiva rațională: un tratament efectuat la timp sub anestezie are reale beneficii, față de complicațiile care pot apărea pe măsură ce vizita la medic este amânată.

Cum se face anestezia la copii?

Dar ce facem când vine vorba de copii? Și căror copii le este indicată această tehnică în cabinet? Căci tuturor părinților li se poate părea că este o măsură prea radicală pentru un copil.

Există situații când părinții ajung la cabinet cu cel mic și când acesta refuză să dechidă gura. Ori plânge foarte tare. Ori nu dorește să se așeze pe scaun. În toate aceste cazuri, medicul nu poate realiza intervenția. Pentru cazurile simple, controale de rutină, de exemplu, se poate reprograma consultația. Însă pentru cazuri de urgență, când copilul acuză dureri grave ori a avut loc un traumatism și medicul trebuie să intervină, e necesară anestezia copilului. Tocmai pentru a se facilita intervenția necesară urgent.

(...)

Citește mai mult pe ancaoltean.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!