Sari la conținut

Bătaia, ruptă din Rai?! Ce impact poate avea violenţa asupra copilului. Rezultatele unui noi studiu

Un nou studiu arată că violenţa asupra copilului, mai exact pălmuirea lui, poate avea un impact negative considerabil în viaţa micuţului. Aceasta poate cauza probleme precum depresia, consumul peste nivelul moderat al băuturilor alcoolice, tentative de sinucidere şi chiar consumarea de droguri, la vârstă adultă sau chiar mai precoce.

„Punerea pălmuirii într-o categorie similară cu abuzul fizic şi emoţional poate creşte înţelegerea noastră a acestor probleme de sănătate mintală în perioada de adult”, a precizat Andrew Grogan-Kaylor de la Universitatea din Michigan, unul dintre co-autorii studiului.

“Pălmuirea a fost definită ca fiind folosirea forţei cu intenţia de a cauza durere copilului, dar nu răni, pentru a corecta sau controla comportamentul”, scrie Science Daily.

Studiul a inclus mai mult de 8.300 de persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 97 de ani. Printre întrebări s-a regăsit frecvenţa cu care participanţii au fost pălmuiţi, în primii 18 ani de viaţă, care a fost situaţia familială şi dacă un adult i-a abuzat fizic (împins, tras sau pălmuit) sau emoţional (jignit).

► Citeşte şi Paradoxal, lovitul copilului ar putea fi cea mai ușoară formă de abuz

Din studiul cercetătorilor americani a ieşit la iveală faptul că aproape 55% dintre cei care au răspuns au fost pălmuiţi. Bărbaţii au fost cei mai predispuşi la un astfel de abuz. În această categorie, ocurenţa depresiei şi a altor probleme a fost mai ridicată, conform rezultatelor studiului.

Studiul este cu atât mai important, cu cât arată o altă dimensiune a abuzului suferit de copil şi oferă posibilitatea demarărilor programelor de prevenire „care ar trebui să fie o direcţie critică a sistemelor publice de sănătate”, a precizat Shawna Lee, alt membru al echipei de cercetare.

Studiu: Science Daily

Sursa foto: Pexel
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!