Sari la conținut

Cât de frig înseamnă „prea frig” pentru a scoate copilul afară?

În sezonul rece, pe lângă faptul că se confruntă cu temperaturi foarte scăzute, părinții trebuie să le ofere și puțină distracție copiilor lor.
Ieșitul afară este o activitate atât de benefică pentru copii și adulți, dar ce se întâmplă când totul este efectiv înghețat? Îți mai poți scoate prichindeii afară?

Răspunsul este... probabil că da.

Copiii, mai ales bebelușii sunt mai sensibili la schimbările de temperatură decât adulții. Copiii sunt mai puțini capabili să-și regleze temperatura corpului decât adulții și pot dezvolta destul de repede hipotermie. Nou-născuții, mai ales, sunt predispuși la hipotermie din cauza suprafeței corpului, a cantității mici de grăsime subcutanată și a capacității scăzute de a tremura, spune Academia Americă de Pediatrie.

Cum să-ți îmbraci copilul pentru vremea rece

Pentru a menține o temperatură normală a corpului, hainele groase sunt soluția (atât pentru bebeluși, cât și pentru adulți).
Este foarte important să nu supraîncălzești copilul, punând prea multe rânduri de haine, deoarece supraîncălzirea este periculoasă și pentru bebeluși.

► Citește și: 3 tipuri de materiale cu care să ne îmbrăcăm copiii iarna

Regula în ceea ce privește îmbrăcarea adecvată a bebelușului constă în exact numărul de haine pe care îl poartă un adult, doar că mai adăugăm ceva în plus. Dacă tu ca și adult te simți confortabil cu o cămașă, copilul tău ar trebui să poarte o camașă plus o bluză subțire peste sau un tricou pe dedesupt.

Dacă mergeți la o plimbare cu căruciorul, îmbracă-ți bebelușul cu haine care îi țin de cald și poți pune în cărucior și o paturică pe care să o folosești dacă va fi nevoie.

► Citește și: Copiii norvegienilor răcesc rar. Care este secretul lor?

Dacă ieșiți afară la joacă în zăpadă, nu uita de căciulă și mănuși.

Ghid de temperatură pentru bebeluși în timpul iernii

Frigul extrem începe să devină un factor inconfortabil atunci când temperatura scade până la îngheț. Poți ieși afară, dar nu este recomandat să stai foarte mult timp.
Odată ce temperaturile încep să scadă sub -5 grade, cel mai bine ar fi să rămâi înăuntru dacă poți. Asigură-te că iei în considerare vântul când verifici vremea, deoarece vântul se poate simți mult mai rece, în special pe pielea sensibilă a bebelușului.
Când ești în interior, temperatura ideală pentru bebeluș este undeva între 19-22 grade.

► Citește și: Lăsați copiii să se joace afară, iarna! Idei distractive de petrecere a timpului liber, la exterior

La ce trebuie să fii atentă

Fii atentă la copilul tău (știm că o faci mereu) atunci când se joacă afară. Dacă observi una dintre aceste simptome, sună pediatrul sau mergi la urgențe:

Hipotermie

  • Tremurat (Atenție, copiii mici nu tremură)
  • Vorbit neclar
  • Respirație lentă
  • Energie scăzută
  • Confuzie sau pierdere de memorie
  • Pierderea cunoștinței
  • Piele de culoare roșu aprins (la bebeluși)

Degerături

  • Piele rece
  • Amorțeală
  • Piele roșie, albăstruie sau galben-cenușiu
  • Piele crăpată
  • Oboseală și rigiditate

Desigur, poți ieși cu copilul afară când este frig, trebuie doar să fiți amândoi îmbrăcați corespunzător. Îmbracă bine bebelușul și urmărește orice semn pe care ți-l indică în cazul în care îi este frig.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!