Sari la conținut

Copiii norvegienilor răcesc rar. Care este secretul lor?

Știu că pare de necrezut, însă în Norvegia și în majoritatea celorlalte țări scandinave, copiii dorm în aer liber câteva ore pe zi începând cu vârsta de două săptămâni.

Există de fapt unele raționamente destul de solide în spatele acestei practici. Conform unor cercetări Thor-ough realizate de Marjo Tourula, de la Universitatea din Oulu, Finlanda, somnul în aer liber nu numai că promovează un somn mai bun în timpul zilei, ci și crește durata somnului. Părinții au considerat că dormitul în aer proaspăt a consolidat sănătatea copiilor lor, având în vedere alternativa de a fi înăuntru cu alți 30 de copii din grădiniță.



Alte avantaje ale somnului de după-amiază în aer liber presupun că prichindeii sunt mai fericiți, mai energici și mai capabili să doarmă mai bine în timpul nopții.

Temperaturile sub zero grade nu îi descurajează pe părinții norvegieni să-și scoată copiii în aer liber. Ba mai mult, ei își lasă copiii afară să doarmă în timp ce ei merg la cafenea, bineînțeles, păstrând cărucioarele în linia lor de vedere.
Până la urmă ce sens are să-ți aduci copilul care doarme în interior unde i se va face foarte cald și ești obligat să-l trezești pentru a-i îndepărta pe rând hainele?

Hmm, pentru noi sună foarte ciudat, știu.

Înainte de a-ți scoate copilul afară pe timp de iarnă, trebuie să știi că părinții scandinavi au fost arestați pentru această practică în SUA. De asemenea, acești copii au echipamente adecvate vremii și monitoare sofisticate pentru siguranță. Așadar, deși este puțin probabil să reușești să crești o minune asgardiană lăsându-ți copilul afară noaptea, este bine să știi că există întotdeauna o opțiune de a te muta în nordul Europei, unde se pare că acest lucru este normal.

În școlile din țările scandinave, copiii trebuie să iasă afară zilnic pentru a se juca, indiferent de vreme, iar închiderea școlii din cauza vremii este neauzită la ei.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!