Sari la conținut

Ce iubesc copiii cel mai mult? eu cred că cel mai mult își iubesc părinții- interviu duios cu un specialist Montessori

1. Ce ne poți spune despre pedagogia de inspirație Montessori?

Montessori e mai mult decât o pedagogie, e un stil de viață care onorează și respectă copilul și potențialul imens cu care el a venit pe lume.
Am citit la un moment dat și mi-a rămas lipit de suflet și de minte faptul că ei vin pe lume cu o fărâmă de divinitate și rolul nostru, al adulților, e să nu distrugem asta.

2. De ce Montessori?

Montessori privește altfel copilul, nu îl vede ca fiind mic și neputincios.
Noi am trăit într-o cultură în care am auzit, din păcate, de multe ori că “lasă, e mic și nu poate, nu știe”. Nici nu va putea și nu va ști dacă noi nu îi dam spațiul să încerce.
Nu vreau să învinovățesc acest mod de a te raporta la copilul mic, eu l-am avut pentru că nu am avut informații multă vreme.
Montessori e o filosofie, nu doar un set de activități.
Maria Montessori a fost o vizionară, un om de geniu și multe dintre observațiile ei despre cum funcționează mintea copilului sunt validate de neuroștiință. Totuși sunt multe lucruri pe care oamenii le-au descoperit între timp și care sunt vitale în dezvoltarea copilului și la care Maria Montessori nu a avut acces sau pe care le-a explorat mai puțin și când zic asta mă gândesc la teoria atașamentului.
Un bebeluș nu poate exista fără un adult, fără mama lui, de aceea e necesar să ne înțelegem pe noi înșine. Astfel, vom ști cum să gestionăm...

(...)

Citește mai mult pe miculmarc.ro

Sursa foto miculmarc.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!