Sari la conținut

Cele mai bune metode de antrenament la oliță, pentru copilul de 3 ani

Fiecare copil învață să renunțe la scutecel în mod diferit. Din acest motiv, nu există o metodă anume care funcționează la toți copiii, atunci când vine vorba despre antrenamentul la oliță.

Cu toate acestea, există câteva metode pentru a-ți învăța copilul de trei ani să folosească olița. Despre ce metode este vorba?

Metoda programului consecvent

Având un program care se bazează pe o rutină zilnică, copiii de trei ani pot începe să folosească olița prin metoda programului consecvent.

Potrivit Healthline, modul în care funcționează această metodă este ca micuții de trei ani să aibă anumite momente pe zi în care încearcă să folosească baia. Acest lucru ar fi posibil dimineața la trezire, în jurul mesei de prânz, înainte sau după joacă, ori înainte de orice alte activități pe care cei mici le desfășoară zi de zi.

► Citește și: Antrenamentul la oliță pentru fetițe

Metoda sistemului de recompense

Metoda sistemului de recompense funcționează pentru acei copii de trei ani care sunt motivați de primirea unui mic cadou după ce au folosit cu succes olița. Există mai multe moduri de abordare a sistemului de recompense pentru utilizarea oliței, conform WonderBaby.org. Unii părinți vor întocmi un grafic și pentru fiecare utilizare a oliței îi vor acorda copilului o mică recompensă.

► Citește și: Antrenamentul la oliță: greșeli pe care să le eviți

Metoda purtării lenjeriei de corp

Unii părinți consideră că cel mai bun mod de antrenament la oliță pentru copilul de trei ani este purtarea lenjeriei de corp, în loc de scutecel. Scopul este ca micuțului nu numai să nu îi placă să fie ud, dar să și recunoască când corpul lui îi cere să folosească olița.

► Citește și: Nu vă grăbiți să îi puneți pe oliță. Au tot timpul să facă acolo

Metoda celor 3 zile

Una dintre cele mai populare metode este metoda de trei zile. Acestă metodă se aplică, de obicei, în weekend, când părinții petrec cel mai mult timp cu copiii, acasă.

► Citește și: Metoda haioasă prin care o mămică își învață fetița să facă la oliță

Copilul de trei ani va purta lenjerie intimă începând din prima zi. Atunci când micuțul simte că este ud și nu există capacitatea de absorbție pe care o avea scutecelul, el va alege să folosească olița decât să aibă lenjeria intimă udă.

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!