Sari la conținut

Chiftelute de somon cu sos de patrunjel

Minim o masa pe saptamana ar trebui sa contina peste gras, datorita aportului benefic de Omega 3. Chiftelutele de somon ar putea deveni preferatele familiei tale, datorita aromei si gustului inconfundabil.

 

Ingrediente pentru 4 portii

750 gr cartofi curatati si taiati bucati

350 gr file de somon

300 ml lapte

2 linguri sos de rosii

1 lingura patrunjel tocat marunt

1 ou

90 gr pesmet

sare, eventual piper

Mod de preparare

Fierbeti intai cartofii in apa cu sare pentru 15 minute. Dupa ce au fiert ii scurgeti si ii zdrobiti ca pentru piureu.

Fierbeti somonul in lapte intr-o tigaie cu capac timp de aproape 10 minute.

Scoateti carnea de somon fiarta si aveti grija sa indepartati toate oasele, dupa care o maruntiti. O amestecati cu cartofii, patrunjelul si cele 2 linguri de sos de rosii. Cand compozitia devine omogena faceti chiftelutele.

Cuptorul trebuie incalzit la 190 grade celsius. Bateti oul intr-un castron, puneti pesmetul pe o farfurie si apoi procedati ca la snitele, dand chiftelutele intai prin ou si apoi prin pesmet.

Chiftelutele le asezati intr-o tava pentru cuptor, pe o hartie de copt. Le tineti intre 20 si 30 de minute.

 

Preparare sos: Puneti laptele ramas dupa ce ati fiert somonul cu 25 gr faina alba si 25 gr smantana. Il tineti pe foc si amestecati permanent pana devine omogen. Reduceti flacara si il lasati sa fiarba incet inca 20 de minute. Adaugati la sfarsit patrunjelul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!