Sari la conținut

Cinci simptome pe care nu trebuie sa le ignori

O raceala, o viroza, o iritatie cutanata sunt probleme banale prin care trec toti copiii. Insa uneori unele simptome indica afectuni serioase pe care nu trebuie sa le ignori.

Toti medicii iti vor recomanda sa mergi de indata la medic daca starea copilului se schimba brusc, daca simptomele pe care le are sunt intense si daca acestea se agraveaza. Iata cateva simptome pe care nu trebuie sa le ignori, si tot atatea situatii in care copilul trebuie dus de indata la medic.

Dureri de cap intense sunt un simptom care trebuie tratat cu seriozitate. Daca durerea nu-l lasa sa doarma, daca nu poate manca si nu se poate juca este o probleme care impune evaluarea de catre medic. In plus durerile de cap combinate cu greata si varsaturi sunt urgente pediatrice. Copilul poate avea o forma grava de amigdalita sau, mai rau, meningita. Copiii nu au dureri de cap, asa ca o astfel de suferinta este in sine un semnal de alarma.
 


Simptome pe care nu trebuie sa le ignori, la copilul mic

Daca copilul face o eruptie cutanata intesa care apare brusc este de cele mai multe ori senul unei alegrii, iar interventia medicului este esentiala. O eruptie cutanata nespecifica, intensa si care apare rapid poate indica o afectiune virala severa sau meningita. Daca acestea se asociaza cu  umflarea buzelor si urticarie este obligatoriu sa apelezi la medic, simptomele descrise sugerand reactii anafilactice, alergii grave, care pot pune in pericol viata copilului.
Tot in categoria simptomelor grave sunt si intoxicatiile alimentare sau gastroenterita care pot duce la deshidratare acuta.

Totul despre febra la copilul mic

Un torticolis poate indica meningita, care este o urgenta medicala, desi poate ascunde si o chestiune mai putin grava cum ar fi inflamatia amigdalelor. Fotofobia si ameteala intensa, incapacitatea de a se tine pe picioare asociate, trebuie sa te trimita de urgenta la medic.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!