Sari la conținut

Copiii mei sunt plictisiți – dar mie nu îmi mai pasă

Eu, Amy, refuz să fiu entertainerul copiilor mei. Nu suntem pe o navă a distracției, eu nu sunt căpitanul! Nu sunt căpitaul distracției, nici regina ideilor aplicate de pe Pinterest sau a rețetelor antiplictiseală. Nu sunt o mașinărie dintr-un parc de distracții, pictată în culori metalice și prăfuită cu sclipici.

Eu mă jucam cu noroi, alergam în jurul blocului, striveam capace de bere și eram regina șotronului. Nu, nu am de gând să scriu despre parentingul prost al părinților mei care nu reușeau să umple agenda programului și de la care auzeam adesea NU AM TIMP. În fapt, îi iubesc enorm pe ai mei și îi apreciez pentru faptul că nu mi-au oferit tot timpul totul. Bine, sunt încă un pic suparată pentru că nu am avut niciodată o păpușă Barbie, dar poate după ce fac 40, îmi va trece :).

Iubesc să mă joc cu ai mei copii, să îmbrac păpuși și să conduc mașinuțe. Dar când mi se cere asta după 5 ore de făcut curat în casă și două de gătit, să mă scuzați, copii, dar eu nu pot! Nu pot, vă lăs să găsiți siguri metode de a vă umple timpul și mie îi spun următoarele: e bine să vă plictisiți. De ce?!

Plictiseala:

1.    Îi forțează să devină creativi, dezvoltându-le imaginația – ceea ce nu poate fi decât minunat!
2.    Îi face conștienți de faptul că fericirea lor depinde numai de ei, îi învață că mulțumirea nu poate fi găsită decât în propria persoană și că îi viață, de fapt, nu ai nevoie de foarte multe lucruri. Plictisindu-se, copiii înțeleg că ei sunt răspunzători să își creeze propriile moduri de a de distra, de a se simți bine. În fond, de nimeni altcineva nu depinde fericirea noastră.

Și, până, la urmă, să recunoaștem: copiii se pricep mult mai bine decât noi să se distreze. Lor le e de ajuns un lighean și o pereche de papuci, să pretindă că fac canoe.

Copiii au foarte multe de câștigat, de pe urma plictiselii, așa că haideți să nu ne mai obosim să le umplem agenda cu activități!

► Citește și Psihologii recomandă: lăsați copiii să se plictisească, în vacanța de vară


Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!