Sari la conținut

Copilul care traieste dupa propriul cantec

Exista un trib in Africa unde data nasterii nu se calculeaza din momentul nasterii si nici cea a conceperii, ci din momentul in care copilul a devenit un gand in mintea mamei sale. Atunci cand o femeie se decide sa aiba un copil, se duce si se asaza singura sub un copac si acolo sta si asculta pana cand aude cantecul copilului care vrea sa vina. Si dupa ce a auzit cantecul acestui copil merge la barbatul care va fi tatal copilului si il invata si pe el. Mai tarziu, atunci cand fac dragoste, pentru a concepe fizic copilul, vor canta acest cantec ca o modalitate de a-l invita sa se nasca.

Ulterior, in timpul sarcinii, mama va invata cantecul copilului si pe alte femei din sat, astfel incat, atunci cand copilul se va naste, femeile mai in varsta si altii din jurul lui sa i-l poata canta, pentru bun venit. Pe masura ce copilul creste si alti oameni din sat sunt invatati cantecul copilului, astfel incat, daca el cade sau se loveste in vreun fel, sa fie alinat cu propriul cantec. Sau poate copilul face ceva minunat, sau poate trece prin ritualul de pubertate, atunci, ca o modalitate de a onora aceasta persoana, i se canta cantecul sau.

 

In tribul african exista inca un moment in care unei persoane i se canta cantecul sau. Daca aceasta persoana comite o crima sau un act inacceptabil social, atunci ea este chemata in centrul satului si oamenii din comunitate formeaza un cerc in jurul sau. Dupa care ii canta cantecul.

Tribul intelege ca modul de a corecta actele antisociale nu este pedeapsa; ci dragostea si reamintirea propriei identitati. Atunci cand iti recunosti cantecul nu iti mai doresti sa faci ceea ce ar rani pe altcineva.

 

Si astfel se trece prin toate etapele vietii. La nunta cele doua cantece sunt cantate impreuna. Si, in cele din urma, cand copilul zace in pat, gata sa moara, toti oamenii din sat ii cunosc cantecul si i-l canta, pentru ultima oara.

 

Probabil ca tu nu ai crescut intr-un trib african care iti canta cantecul in momentele cruciale ale vietii, dar viata iei reaminteste constant cand esti in acord cu propia melodie si cand nu. Atunci cand te simti bine, ceea ce faci rezoneaza cu cantecul tau; si atunci cand te simti ingrozitor, nu. In cele din urma, noi toti ne vom recunoaste cantecul si il vom canta bine. Poate ca in momentul acesta simti ca ai canta fals, insa li se intampla si celor mai mari cantareti. Continua sa canti si, in cele din urma, iti vei gasi drumul spre casa.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Scott

    cind am deschis link-ul m-a lovit asnreeamaa Soniei cu tine daca avea parul mai scurt si mai inchis as fi zis ca esti tu acum 20 si de ani cind te-am vazut ultima data iti seama enormare o voce foarte calda- sper ca viata sa ii ofere sansa sa faca ce ii place ei cel mai mult

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!