Sari la conținut

Copilul tău este neascultător? Folosește metoda celor 5 minute

Experții susțin că doar 5 minute pe zi ar putea îmbunătăți capacitatea de ascultare a copilului tău. Părinții pot deveni incredibil de frustrați atunci când simt că prichindeii lor nu îi ascultă. Asta până când încep să țipe. Cu toate acestea, niciun părinte nu vrea să-și petreacă cea mai mare parte a timpului țipând la copilul lor.

Potrivit NPR și Audacy, există un ritual zilnic de joacă de 5 minute care îi poate ajuta pe copii să fie mai ascultători.

► Citește și: Cum să stabilești limite pentru copilul tău, fără să folosești exigența, frica sau rușinea

Profesioniștii în domeniul dezvoltării copilului și domeniul medical susțin că, dacă părinții doresc să-și determine copiii să fie mai ascultători, ei trebuie să aibă sesiuni de joacă scurte, în fiecare zi. Ei numesc acest lucru „timp special petrecut împreună” și le permite copiilor să interacționeze cu părinții lor fără a fi nevoiți să urmeze în mod constant instrucțiunile acestora.

► Citește și: Copiii încăpățânați și rebeli au șanse mai mari să devină adulți de succes

Roger Harrison, psiholog pediatru, a declarat că “timpul special petrecut împreună” construiește legătura dintre părinte și copil.

Ideea este foarte simplă. Timp de 5 minute, în fiecare zi, părinții trebuie să stea cu copilul lor și să li se alăture într-o activitate. Singura regulă este că activitatea aleasă nu trebuie să aibă o modalitate corectă sau greșită de joc.

► Citește și: „De câte ori trebuie să îţi mai spun?” Cele mai frecvente motive pentru care copilul nu ne ascultă

Tot ce trebuie să faci este să stai cu copilul timp de 5 minute și să vă jucați împreună. Nu-i pune întrebări copilului și nu-i da comenzi, lasă-l pe el să fie la conducere.

► Citește și: De ce nu ne ascultă copiii

Cercetările au arătat că această metodă de joc poate fi foarte benefică în limitarea comportamentului negativ al copilului.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!