Sari la conținut

Cum stii daca are nevoie de aparat dentar?

Sanatatea danturii copilului tau depinde de doi factori. Primul este integritatea dintilor de lapte sau definitivi. Al doilea este pozitia loc corecta. Sanatatea dintilor de lapte este o ganatie a sanatatii danturii definitive astfel ca este necesara o vizita la stomatolog in fiecare an. Despre importanta spalatului pe dinti, de doua ori pe zi din momentul in care apar primii dinti d elapte toti parintii stiu, dar despre amanuntele care fac diferenta intre pozitia corecat si cea incorecta a dintilor, mai putini.

Prima vizita la medicul stomatolog pentru evaluarea pozitiei dintilor este necesara in jurul varstei de 5-7 ani, imediat dupa ce dincii d elapte din fata (incisivii) cad. Daca ratezi momentul in jurul vastei de sapte ani, dupa ce apar incisivii superiori si cei inferiori definitivi, vizita la ordodont este obligatorie.

Medicii sustin ca la sapte ani, problema dintilor strambi se poate rezolva mult mai usor, mai rapid si mai putin costisitor inainte sa apara toti dintii definitivi.

Exista niste indicii care iti semnaleaza probleme dentare in cazul copilului. Daca isi pierde tarziu dintii de lapte, daca are dintii inghesuiti, daca il dor sau musca incorect si daca ii sangereaza gingiile, drumul la stomatolog este obligatoriu. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Aparatele dentare sunt singura solutie pentru a avea o dantura perfecta in adolescenta. Trebuie spus ca pretul aparatelor ortodontice este destul de ridicat, dar consultul este in majoritatea clinicilor de stomatologie gratuit. Asa ca pe principiul ca paza buna (si gratuita pe deasupra), trece primejdia rea, vizita la stomatolog dupa sapte ani este obligatorie.

Afla mai multe despre dintii copilului din dosarul nostru:

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!