Sari la conținut

De ce copiii mici fac cele mai amuzante lucruri?

Atunci când se naşte puiul tău, crezi că nimic nu poate fi mai adorabil şi mai frumos  pe lumea aceasta. Într-adevăr, nimic nu se compară cu sentimentul de a deveni mamă, dar există un lucru chiar mai bun de atât: faptul că fericirea nu este una trecătoare, ci dimpotrivă - persistă şi se accentuează pe măsură ce timpul trece.

Când ai un copil, fericirea este de fiecare dată diferită – se naşte din fiecare privire plină de iubire, din fiecare sunet stâlcit, din primul « te iubesc, mami » şi din satisfacţia de a vedea cum se bucură de figurina preferată LEGO® DUPLO®, în fiecare zi.

Comportamentul copiilor te poate uimi şi face fericită în fiecare secundă.

Iată de ce:

Realitatea lor nu este a noastră.
Copiii mici nu disting între fantezie și realitate în același mod în care o fac adulții sau chiar copiii mai mari. Asa se face că, atunci când vorbesc cu ei sau cu jucăriile lor, își dau seama de propriile emoții, înteleg ce înseamnă comunicarea și care este locul lor în lume. Mai târziu, ca preșcolari, jocul de roluri cu jucăriile îi ajută să desluşească relațiile dintre oameni - reali și imaginari.

Ei învață cauza și efectul într-un mod adorabil. Copiii sunt uimiți de lucrurile pe care le considerăm ca fiind banale: "Dacă arunc o minge în jos pe trepte, aceasta va sări!" "De ce o pană plutește în aer, dar o caramida LEGO DUPLO nu?".
Jucării precum LEGO DUPLO îi ajută să înţeleagă la modul foarte simplist legile de bază ale fizicii, pe măsură ce stivuiesc, mânuiesc şi lovesc unele de celelalte cărămizile. ("Dacă împing cărămida în jos în acest fel, se va lipi de cealaltă cărămidă. Dacă o aşez în sus, nu se lipeşte!")

Timpul lor de atenție este minuscul.
În minutul acesta sunt complet scufundaţi în joacă, iar în următorul se tăvălesc pe podea, urmărind câinele. Copiii sunt adesea impulsivi și ușor distrați (lucru care poate funcționa în avantajul tău atunci când încerci să scapi dintr-o anumită activitate) şi, sincer, este super amuzant să-i urmăreşti!

Totul este nou pentru ei.
Imaginează-ţi că vezi un pisoi pentru prima dată. Este pufos, miaună. Are o limbuţă roz care zgârie! Lumea este plină de miracole pe care copilul tău le vede în fiecare zi ! Indiferent dacă este vorba de zăpadă, de lumini de sărbătoare sau de o grămadă de cărămizi LEGO DUPLO în culori vii, creierul copilului tău le procesează pentru prima dată. Aşa că nu este deloc rău să îi ţii companie în fascinaţia pentru tot ceea ce îl încojoară!

Limbajul este încă un mister.
Copiii pot spune cuvinte, chiar dacă nu le poti înțelege întotdeauna. Iar când încep să construiască fraze, bâlbâitul lor poate suna ca o alăturare de nonsensuri; Chiar și cel mai verbal copil devine frustrat și recurge la interjecţii uneori! Sfatul nostru este să nu le corectezi în mod constant! Este mai bine să dezvolti comunicarea verbala a copilului prin povestirea evenimentelor de zi cu zi și prin citirea cu voce tare. Aptitudinile lui verbale se vor îmbunătăți cu timpul. Dar, înainte ca acest lucru să se întâmple, nu uita să notezi câteva dintre greșelile lui adorabile - te vei amuza mai tarziu, citindu-le !

Realizările mici sunt mari pentru ei.
Dacă ai văzut vreodată un copil care strălucește de mândrie pentru că a reușit să construiască un turn de cărămizi sau să identifice pasărea roșie într-o poveste, știi cât de importante sunt aceste etape în calatoria lui pentru a deveni un preșcolar capabil. Și, chiar daca uneori călătoria poate părea frustrantă, dezordonată și repetitivă, cu siguranţă este una uimitoare. Ajută-l să se bucure de ea!

Ne-ar plăcea foarte mult să vedem toate explorările creative și amuzante ale copilașului tău și te invităm să le distribui pe pagina noastră de Facebook www.facebook.com/LEGODUPLORomania în perioada 1 mai - 4 iunie!

Posteaza o imagine sau un film cu năzdrăvaniile amuzante și creative ale micuțului tău, folosește #copilasulmeucreativ și intri în competiția cu premii săptămânale LEGO DUPLO prin tragere la sorți!


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!