Sari la conținut

De ce să îți duci copilul la schi. 6 cele mai bune argumente. Bonus: vârsta optimă pentru începerea lecțiilor de schi

Iarna, posibilitățile de distracție în aer liber sunt puțin mai limitate decât în sezonul călduros- ieșitul la locurile de joacă de obicei se limitează la o perioadă de timp mult mai scurtă decât vara, așa că ce ar rămâne de făcut?! Mersul pe munte, cu schiurile, ar fi o variantă ideală nu doar pentru adulți, ci și pentru copii! Și asta pentru că schiatul nu este doar despre distracție, ci și despre numeroasele beneficii pe care le aduce, în dezvoltarea copilului.

Iată de ce să îți duci copilul la schi:

De ce să îți duci copilul la schi. Schiatul este un sport extraordinar


Schiatul nu este doar super distractiv, ci și un sport fantastic. Este excelent pentru a-ți menține copiii în formă și fericiți, dar și pentru a ajuta la îmbunătățirea flexibilității și a sănătății cardiovasculare. Copiii își vor mișca corpul, vor explora și vor învăța lucruri noi, fără să-și dea seama că se antrenează! În plus, a fi activ fizic îi va ajuta pe micii schiori să doarmă mai bine.

De ce să îți duci copilul la schi. Schiatul crește încrederea în sine

Schiatul creează încredere în sine și ajută la creșterea conștientizării existenței propriului corp. Atingerea unui obiectiv și învățarea unei noi abilități îi va face pe copiii tăi să se simtă mândri și încrezători. Nu este nimic mai bun decât să cobori pârtia fără a cădea sau a cădea și a te ridica, cu încredere!

De ce să îți duci copilul la schi. Schiatul ajută la îmbunătățirea echilibrului și a coordonării

Schiatul necesită echilibru și coordonare. Micii schiori vor trebui să-și folosească mușchii picioarelor, ai abdomenului și ai brațelor, pentru a-și coordona mișcările. Acest lucru îi va ajuta să fie mai conștienți de corpul lor și să-și îmbunătățească postura.

De ce să îți duci copilul la schi. Copiii își fac noi prieteni și își îmbunătățesc aptitudinile sociale

Schiatul aduce oamenii laolaltă, fiind o ocazie perfectă pentru copiii tăi de a-și face noi prieteni. Schiatul reprezintă o oportunitate grozavă pentru a-i învăța pe cei mici reguli sociale Lecțiile de grup cu alți copii îi vor face pe micii schiori mai motivați și dornici să învețe.

Citește și Când punem copiii pe schiuri și ce beneficii are o tabără de ski?

De ce să îți duci copilul la schi. Copiii sunt mai aproape de natură


Să fie înconjurați de peisaje frumoase, de vârfuri curate și de versanți mărginiți de copaci reprezintă o modalitate foarte bună de a-i face pe copii să prețuiască și să aprecieze natura. În plus, mediile naturale stimulează imaginația copiilor, le îmbunătățesc abilitățile de observație și sporesc sentimentul de calm.

De ce să îți duci copilul la schi. Copiii petrec mai mult timp afară  

Schiul este o opțiune excelentă de activitate în aer liber, iarna. A fi activ indiferent de vreme este extrem de important pentru sănătatea și dezvoltarea copiilor. Știm că este tentant să stai în casă când este frig afară, dar ai încredere– nu este nimic mai bun decât să mergi în aer liber, iar copiii tăi îți vor mulțumi într-o zi pentru că i-ai scos din casă pe vreme rece.

Care este vârsta optimă pentru începerea lecţiilor de schi?

Vârsta optimă de începere a lecţiilor de schi este de trei ani, dar primele cursuri pot sa aibă loc şi la doi ani, dacă se ține cont de următoarele aspecte:
1.    Micuțul să fi scăpat de scutece.
2.    Să poată comunica verbal suficient de bine.
3.    Să aibă  suficient curaj şi interes pentru a-şi pune clăparii în picioare.






 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!