Sari la conținut

Dr. Mihail Pautov, despre răceală și hidratare, la copii: „E bine chiar să îi dai copilului sucuri acidulate, din comerț”

Știm deja că hidratarea copilului este esențială atunci când el se confruntă cu o răceală, dar în ce constă această hidratare?

Evident că cea mai bună modalitate de a hidrata copilul este consumul de lichide, în special apă și ceai. Dar ce facem când micuțul refuză să bea apă și ceai?

Dr. Mihail Pautov a transmis, pe contul lui de Facebook, că este esențial să încurajăm copilul răcit să bea lichide, chiar și sucuri acidulate, din comerț.

"Dacă copilul tău a răcit, este esențial să îl încurajezi să bea lichide, fie apă, fie ceai, fie limonadă, chiar și apă rece, dacă nu are roșu în gât. Și asta e o chestie care le place copiilor, cred că este singura perioadă în care e bine să îi dai chiar și sucuri acidulate, dulci, sucurile din comerț, de care și eu vă zic să vă feriți. În cazul unui copil răcit, acele sucuri pot face bine, pentru că, pe de o parte, au un gust plăcut și îl încurajează pe copil să se hidrateze. Fiind foarte dulci, acel aport mare de calorii este, practic, singurul moment în care aportul de calorii este benefic, în special, la copiii care nu mănâncă. Copilul nu mănâncă în timpul răcelii, pentru că sistemul digestiv se pune în pauză ca să dea toată energia, toate acele calorii, necesare digestiei, să le dea imunității sale. Ori el are nevoie de un aport caloric. Spre exemplu, dacă un copil răcit ajunge într-o cameră de gardă sau este internat în spital, ceea ce i se pune pe venă este fix glucoză, adică apă cu zahăr, fix ce găsim în acele sucuri acidulate. Deci, dacă copilul tău nu se hidratează, nu vrea să bea ceai, limonadă sau apă, dar trebuie hidratat, și, în plus, nici nu mănâncă, acele sucuri acidulate dulci sunt cea mai bună soluție pentru a-l hidrata și a-l hrăni", a transmis medicul.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!