Sari la conținut

Dragi părinţi, voi aţi văzut cum ies fetele voastre îmbrăcate pe stradă?

Ştiu că a venit vara şi că e cald, însă mai ştiu că decenţa este un detaliu pe care ar trebui să li-l explicăm copiilor încă de când sunt mici.

Şi în special fetelor, pentru că vine o vreme când nu mai sunt nişte copii. Uşor, uşor se transformă în femei doar că primele schimbări care se văd sunt la nivel fizic, mintea apare puţin mai târziu, după multe experienţe şi concluzii trase.

De-asta zic că părinţii sunt cei care trebuie să le explice (cu argumente, nu altfel), că nu-i ok să ieşi pe stradă mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată, că nu e doar vorba de o declaraţie de disponibilitate ci poate fi chiar periculos.

Mă uit pe stradă la fete de 10. 12, 14, 16 ani şi mă întreb cum au putut să iasă îmbrăcate aşa, din casă. Oare părinţii lor le-au văzut? Oare sunt de acord?

Pentru că există şi cazuri în care părinţii sunt mândri că le-a crescut fata şi că e sexy, o încurajează să se îmbrace cât mai dezbrăcată, să moară vecinii de ciudă. Iar aici este clar că asta-i stilul, astea sunt valorile familiei.

Însă mai sunt şi cazuri în care fetele pleacă îmbrăcate într-un anumit fel de acasă şi după ce se întâlnesc cu prietenii, se schimbă sau se dezbracă la propriu. Încep să-şi scoată hainele până ajung la ţinuta cu care ştiau că nu au voie să iasă din casă.

►Citeşte şi Tu ai vrea să ştii dacă ai un copil care fură?

Sper să nu credeţi că am luat-o razna, însă oricine a fost adolescent ar trebui să-şi aducă aminte de această practică. Iar dacă memoria joacă feste, nu trebuie decât să stai dimineaţă în preajma unui liceu, să vezi fetele cum îşi scot pantalonii şi rămân în fuste scurte. Mult prea scurte. Uneori atât de scurte încât la cea mai mică adiere de vânt li se vede fundul.

Dar că să revenim la vara şi vacanţă şi pentru că fetele astea tinere şi neştiutoare se afişează atât de nevinovate, aş vrea să menţionez doar câteva din ţinutele care nu sunt ok:

Pantalonii scurţi. Mă refer la cei mult prea scurţi, din care se vede fundul şi pe care mă îndoiesc că a dat cineva banii la magazin. Bănuiala mea, bazată pe o discuţie între nişte adolescente pe care am auzit-o în parc, este că îşi taie singure pantalonii pentru a-i face moderni. Recunosc că şi eu am apelat la aceste metode în adolescenţă  la fel şi prietenele mele (noi ne făceam bermude până la genunchi, nu bikini din jeans), aşa că va asigur că nu e ceva foarte dificil. Mai ales în ziua de azi, în care online-ul e plin de tutoriale care mai de care mai creative. Concluzia e una singură: Pantalonii scurţi sunt ok! Dacă se vede fundul nu sunt ok!

(…)

Citeşte mai mult pe meseriadeparinte.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!