Sari la conținut

După Balena Albastră, o nouă provocare de pe Facebook îi îngrozeşte pe părinţi

Deşi nu a trecut mult timp de când jocul "Balena Albastră" a fost dat uitării, un nou „joc” înfiorător a început să circule pe Facebook, în special în Marea Britanie. Denumit „Provocarea de 48 de ore”, acesta îi încurajează pe copii să fugă de acasă timp de două zile, să nu îşi contacteze familia sau prietenii, după care să se întoarcă.

Ce primesc la schimb, copiii? Sunt păcăliţi că, pentru fiecare menţiune la adresa lor apărută în social media, vor primi puncte. În acest mod, ei cred că sunt binevenite toate mesajele postate de familie şi prieteni în care fac apel la internauţi, anunţând dispariţia şi implorând ajutorul.

Provocarea de acest tip nu este întocmai nouă.  În urmă cu câţiva ani, în vestul Europei a circulat un „joc” similar, „Jocul celor 72”, în care copiii încercau să dispară de acasă timp de 72 de ore.

O mămică din Derry, Irlanda, a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. Ea a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsit alături de alţi copii după 55 de ore de la disparţie.

„Mi-a fost teamă că erau morţi sau că ar putea fi violaţi, traficaţi sau ucişi. Mai rău e că aceşti copii chiar se amuză”, a povestit mama.

Aceasta a aflat, ulterior, că cei doi copii erau lideri ai jocului, datorită timpului lung petrecut departe de casă.
În prezent, autorităţile din Marea Britanie sunt în alertă. Însă părinţii din toată lumea trebuie să fie vigilenţi, pentru că un asemenea eveniment poate lua amploare.

Reţelele sociale, în special Facebook-ul, reprezintă un mediu propice pentru viralizarea unor astfel de trenduri prosteşti şi periculoase, cărora copiii le cad pradă imediat.

Sursa: Daily Mail

Sursa foto: Free pik
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!