Sari la conținut

Echitația îmbunătățește abilitățile cognitive ale copiilor (Studiu)

Cauți o disciplină sportivă pentru prichindelul tău? Ce zici de echitație? Dincolo de beneficiile pe care le are asupra sănătății fizice, acest sport își pune amprenta și pe dezvoltarea cognitivă a copiilor. Iar acest lucru a fost demonstrat recet prin intermediul unui studiu științific.

Mai ales că a venit primăvara, echitația reprezintă o activitate ideală de realizat în timpul liber și, mai nou, s-a dovedit că aceasta are unele beneficii asupra copiilor care o practică.

Potrivit unui studiu, se pare că vibrațiile produse de cai în timpul călăriei determină activarea sistemului nervos simpatic, care îmbunătățește sistemul de învățare în cazul copiilor.

Echipa de cercetători care a realizat acest studiu a fost condusă de Mitsuaki Ohta, profesor la University de Agricultură din Tokio. Copiii care au participat la această cercetare au desfășurat niște teste înainte și după călărie, fiind totodată măsurat ritmul cardiac al copiilor, ca răspuns la mișcările produse de cai.

►Citește și Studiu: mișcarea mărește inteligența copiilor

Reacțiile comportamentale ale copiilor au fost testate utilizând testul „Go/no-Go”care evaluează răspunsul cognitiv apelând la întrebări computerizate. Astfel, testul a determinat abilitatea copiilor de a se comporta în mod adecvat într-o situație, fie prin efectuarea unei acțiuni, fie prin demonstrarea autocontrolului. De asemenea, copiii au fost rugați să rezolve unele probleme aritmetice, pentru a li se testa performanța mentală.
Potrivit rezultatelor, practicarea echitației a îmbunătățit vizibil capacitatea copiilor de a îndeplini sarcini comportamentale, în timp ce efectele pozitive privind rezolvarea de probleme aritmetice nu au fost foarte vizibile, însă au existat.

Astfel, practicarea călăriei stimulează învățarea, memoria și rezolvarea problemelor.

Care este explicația? O caracteristică importantă a pașilor cailor este că aceștia produc accelerații tridimensionale. Astfel, aceste mișcări specifice activează anumite părți ale sistemului nervos simpatic, determinând astfel îmbunătățirea rezultatelor la testul comportamental.

Prichindelul tău ce sport practică?

Sursa: Science Daily

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!