Sari la conținut

Educatoarea de la „grădinița groazei” din Popești-Leordeni a fost reținută

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, educatoarea din Popești Leordeni acuzată că a amenințat și că ar fi gresat copiii de la o grădiniţă privată a fost reţinută pentru 24 de ore.

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii din Popeşti - Leordeni au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de femeia de 24 de ani, bănuită de comiterea faptelor investigate, urmând ca în cursul zilei de joi aceasta să fie prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri legale", se precizează în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorilor şi purtare abuzivă.

Până acum, cel puțin 11 părinți au fost audiați de către polițiștii din Popești-Leordeni. Aceștia au spus că educatoarea a avut un comportament abuziv în repetate rânduri. Mai grav este că, se pare, conducerea centrului ar fi știut aceste lucruri.
Alte trei educatoare, bănuite de comportament agresiv

Conform Știrile ProTV, care a scos la iveală cazul, fetița care a purtat un microfon pus de mama ei în haină, înregistrând-o pe educatoarea de 24 de ani cum urlă și amenință copiii, a afirmat că nu a fost singura angajată care a avut un comportament abuziv.

„Minora vorbește de patru educatoare și le dă numele”, a declarat avocata mamei, Marina Constantinescu.

Fetița a povestit că femeile o certau, îi vorbeau urât și chiar o băteau peste picioare și îi dădeau peste gură, conform apărătoarei.

„Este surprinsă într-o înregistrare video de către tată în momentul în care îi spune că doamna Andreea o face proasta pământului. A prezentat câteva vânătăi pe picioare și i s-a spus că a fost lovită de către unul dintre colegi, care i-a făcut și o zgârietură pe față”, a mai spus Marina Constantinescu.

Activitatea centrului educațional a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după relatările din presă.

Educatoarea în vârsta de 24 de ani, care este la rândul ei mamă, va fi chemată la audieri pentru a da explicații privind comportamentul său.

Grădinița privată a fost închisă vineri pentru mai multe nereguli. Firma nu deținea nici analiză de risc la securitate fizică, nici casă de marcat, deși încasa plăți în numerar. Centrul a fost amendat cu 30.000 lei, după ce polițiștii serviciului de combatere a criminalității economice au descins la centrul educațional.

„Băi, vă crăp capul!”

Femeia a fost înregistrată de o mamă care a pus un microfon în haina fetiței. În înregistrarea de patru ore obținută de Pro TV, ea a jignit încontinuu copiii, amenintându-i cu violență fizică.

Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci ca un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.

Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?

Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!