Sari la conținut

Focar de meningită, la Braşov, după ce un tânăr a murit. Creşte numărul celor internaţi

În ultimele două zile, 19 pacienţi suspecţi de meningită au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, şi la unul dintre aceştia boala a fost confirmată.

Toţi sunt adolescenţi care au fost la aceeaşi petrecere cu un tânăr în vârstă de 17 ani care a murit joi la spital, cel mai probabil din cauza acestei afecţiuni, spun doctorii.

Tânărul care a murit la Spitalul de Pediatrie din Braşov, după ce a fost diagnosticat cu meningită bacteriană, era elev la Liceul Silvic ”Nicolae Rucăreanu” din Braşov şi, potrivit unor surse apropiate familiei, în urmă cu o săptămână participase, alături de mai mulţi colegi, la o petrecere de majorat, potrivit news.ro.

Imediat după stabilirea diagnosticului a fost declanşată o alertă epidemiologică, iar şapte colegi ai tânărului decedat au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu suspiciune de meningită.

Peste 200 de persoane s-au prezentat la consultaţii zilele acestea după ce medicii au cerut să facă asta toţi cei care au intrat în contact cu băiatul decedat.

Deşi cel mai comun tip de meningită, meningita virală poate trece de la sine în 10 zile, meningită bacteriană se instalează foarte repede şi poate duce la leziuni cerebrale definitive sau surzenie şi poate cauza moartea în 10-13% din cazuri.



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!