Sari la conținut

Fricile tale sunt ale tale. Nu îți împovăra copilul cu ele!

Fricile tale sunt ale tale. Nu îți împovăra copilul cu ele! El nu are nicio vină, iar tu ai responsabilitatea să ți le înțelegi și să le descâlcești. Copilul tău are nevoie să înțelegi că el nu e o extensie a ta, ci un om separat, cu propriile vise, valori și lecții de învățat.

Când sunt în bula mea și vorbesc cu oamenii pe blog, pe grup, în workshop-uri am senzația că lucrurile încep să se miște în direcția potrivită. Apoi, mai are loc câte un eveniment care mă trezește la realitate și mă face să văd că oamenii care aleg să lucreze cu ei înșiși și să își asume procesul ăsta sunt doar o planetă mică într-un univers infinit.

Aseară am fost cu Sara la un spectacol pentru copii. Am luat metroul, chiar dacă era ora la care era îngrozitor de plin. O singură femeie s-a oferit să ne cedeze locul când m-a văzut cu Sara în brațe, în timp ce bărbații de pe scaunele de lângă noi nici nu s-au sinchisit deși ne-au văzut. În timpul spectacolului adulții au fost rugați să nu stea în picioare pentru că blochează vederea unor copii. Degeaba. La sesiunea de poze și autografe, doar câțiva dintre noi am stat la coadă. Între timp, alți părinți își împingeau copiii să meargă în față, le spuneau să nu fie blegi, că pleacă acasă, se băgau cu copii cu tot în față la poze. Erau acolo micuți care deja plângeau, dar chiar și așa un părinte era pregătit să facă poza, în timp ce celălat se strâmba, doar,doar i-o trece copilului plânsul. Mă întreb ce bucurie mai au prichindeii să se vadă în poză cu personajul preferat, dar cu fața roșie, cu lacrimi și muci.

Sursa foto Photo by Danh Vo on Unsplash

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!