Sari la conținut

Interviu | Cântăreața Narcisa Suciu, despre viața în Finlanda: „Profesorul de matematică al fiicei mele s-a îngrozit când a văzut un manual românesc”

Întoarsă acasă în perioada sărbătorilor pascale, cântăreața Narcisa Suciu explică, într-un interviu pentru Libertatea, de ce Finlanda are cel mai performant sistem de învățământ și, în general, de ce excelează la multe capitole la care România încă rămâne repetentă, chiar și după mai bine de 30 de ani de democrație.

În 2011, cântăreața Narcisa Suciu a luat o decizie care i-a schimbat radical viața: a renunțat la cariera în plină ascensiune pe care o avea în România și s-a mutat, împreună cu fiica ei, Daria, pe atunci în clasa a V-a, în Joensuu, un oraș din estul Finlandei.

„Nu există școală mai bună sau mai proastă” – Fiica dumneavoastră era în clasa a V-a când ați hotărât să vă stabiliți în Finlanda. Cât de mult a contat că acolo există unul dintre cele mai performante sisteme de învățământ din lume? – A fost unul dintre primele trei motive.

(...)

Citește mai mult aici

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!