Sari la conținut

6 jocuri cu copiii pentru care nu trebuie să te ridici de pe canapea

Nu suntem întotdeauna într-o formă perfectă pentru a face faţă energiei copiilor. Uneori am vrea doar să stăm pe o canapea şi să moţăim. Dar cei mici nu vor înţelege vreodată asta, nu ne vor lăsa în pace de bună voie. Aşa că trebuie să găsim jocuri care necesită cât mai puţină energie din partea noastră.

Haideţi să vedem ce opţiuni avem ca să ne jucăm fără să ne ridicăm de pe canapea

Salonul de înfrumuseţare

Tot ce trebuie să facem este să nu ne deranjeze rezultatul şi să dăm mâna liberă copiilor să eperimenteze pe noi. Să-i lăsăm să ne facă coafuri de prinţese, să ne doa unghiile la picioare cu ojă roşie şi să ne picteze pe faţă ca să semananm cu personajul lor favorit.

Tatuaje

Nu este deloc interesant să scrii pe o foaie de hârtie. Dar dacă este vorba de desenat un loc interzis, cu am fi mâna ta, atunci asta da distracţie! Aşa că pune-ţi corpul la dispoziţie pentru cele mai nebuneşti desene.

►Citește și Menaj distractiv: Jocuri de curăţenie pentru copii

La doctor

Faptul că te doare ceva este motivul perfect ca să stai întinsă. Iar copilul va fi fericit făcându-şi de lucru pe lângă tine ca să te ajute. Te va bandaja, te va ciocăni să vadă dacă mai trăieşti, ba chiar îţi va aduce un pahar cu apă, dacă îi ceri. Ceea ce este cu adevărat drăguţ.

La cinema

Din când în când poţi alege asta – să mergeţi toţi la cinema, însă pe propria canapea. Alege un film care să vă placă tuturor, fă rost de câteva gustări simple şi răsfaţă-te cu o oră jumătate de linişte împreună.

Frumoasă din pădurea adormită

Din fericire există şi basme în care unele personaje dorm. Hei, este exact ce ai nevoie. Copilul face toată munca – te caută, se lupta cu balaurul, îţi face complimente. Tu doar trebuie să dormi şi să zâmbeşti când deschizi ochii.

La spectacol

Spectatorii stau jos, ceea ce este bine pentru tine. Nu trebuie decât să ţii ochii deschişi şi să apreciezi ce se întâmplă pe scenă improvizată de copilul tău. Nu trebuie să critici sau să vii cu sugestii. Dacă baţi din palme ţi-ai făcut treaba: ai un copil extrem de mulţumit de modul în care vă jucaţi.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!