Sari la conținut

Distracție pe nisip! Jocuri pe plajă pentru copii și părinți

Dacă copiii ştiu să înoate şi nu le este frică de apă, atunci se ştie deja ce se va întâmpla – nu vor mai ieşi din apă decât ca să îţi ceară o îngheţată. Dacă însă nu ştiu să înoate şi apă nici nu le place prea mult (cum este cazul copiilor mai mici) atunci trebuie să le găseşti o ocupaţie ca să nu îşi dorească să plece prea repede. Să aduci prea multe jucării pe plajă nu este o idee bună nici pentru spatele tău şi nici pentru grijă pe care trebuie să o ai ca să nu se piardă în nisip.

Desigur, sunt câteva clasice

- Să faci un castel de nisip.

 -Să stai pe mal şi să sari peste valuri.

- Să cauţi scoici, pietricele etc

Dar mai există şi alte activităţi

- Să construiţi o pistă de maşinuţe din nisip şi pietre. Puteţi face oraşul oricât de mare vă doriţi. Udaţi nisipul înainte, ca să fie mai uşor de construit.

- Să înălţaţi un zmeu

- Să faceţi concursuri. Uite o idee de concurs: cine îşi umple cel mai repede găletuşa cu apă aducând apă în ceva mai mic – să zicem o lopăţică sau un pahar.

- Să faceţi războaie cu pistoale cu apă

- Să faceţi jocuri cu mai mulţi copii. De exemplu puteţi să puneţi prosoape cu unul mai puţin decât sunteţi. Şi să daţi drumul la muzica să dansaţi. Când muzica s-a oprit fiecare trebuie să alerge ca să îşi găsească loc pe un prosop.

- Să plecaţi într-o plimbare. Dacă plajă este mai generoasă puteţi pleca să o vizitaţi pe toată. 

- Să vă jucaţi cu mingea pe malul mării. Aveţi grijă însă, dacă mingea de plajă aterizează în apă, foarte adesea ea este dusă de valuri cu destul de multă rapiditate în larg. 

- Să desenaţi cu un băţ în nisipul ud şi să vă grăbiţi să scrieţi înainte să vină valul să şteargă tot

- Vânătoare de comori: trimite copilul să caute pe plajă elementele dintr-o listă de comori: pietre de diferite culori, scoici, alge de mare etc.

- La vânătoare de animale marine: dacă există în apă animale marine ai toate şansele să îl convingi pe copil să îşi bage picioarele ca să descopere meduze şi peştişori 

- Să încurajaţi copilul să vă îngroape în nisip

Voi la ce jocuri apelaţi pe plajă?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!