Sari la conținut

Mihai Craiu, despre importanța vaccinurilor, la copii

Vaccinarea este cea mai bună metodă pentru protejarea copiilor de multe boli periculoase. La noi în țară, vaccinurile obligatorii previn boli precum: tusea convulsivă, tetanos, poliomielita, hepatita B, rujeola, rubeola, oreionul etc.

Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit, pe contul lui de Facebook, despre importanța vaccinurilor la copii, scriind:

„Recent Academia Americană de Pediatrie a publicat schema de vaccinuri recomandate în SUA pentru copil și adolescent.

Probabil că diverși indivizi care au o anumită perspectivă asupra vaccinurilor vor emite (ca de obicei) niște producții suburbane. Lăsând insultele deoparte, voi ruga pe cei cu îndoieli sau pe cei nehotărăți în ce privesc rolurile și locul vaccinurilor în viața copiilor, să se uite singuri la rata mortalității, sub vârsta de 5 ani, la nivel global.

În anul 2020, 5 milioane de copii au murit, în lume, prin maladii care ar fi putut fi prevenite sau tratate.

Jumătate din acestea au fost consemnate în primele 28 de zile de viață. Dar să ne uităm la cealaltă jumătate...

OMS spune că, în medie, la nivel global, la fiecare 1000 de născuți vii vor muri 37 copii, înainte să împlinească vârsta de 5 ani.

Dar aceste cifre nu sunt repartizate uniform în țările lumii. În tarile dezvoltate din UE și în SUA numărul de decese este de 14 ori mai mic decât în țările subdezvoltate din Africa Sub-Sahariană.

Dacă ar fi atât de nocive vaccinurile de ce mor de 14 ori mai frecvent copiii născuți sănătoși, din mame semnificativ mai tinere și care locuiesc în zone calde și puțin poluate?!? Căci acești copiii africani (sau în Asia de SE) sunt mai puțin vaccinați...

Poate tocmai pentru că nu sunt vaccinați... Căci în primii ani de viață primești preponderent alăptare la sân și alte câteva alimente de bază, peste tot în lume, deci dieta ar putea juca un rol, dar mic...

Dacă doriți câteva explicații simple și clare, de la un medic de familie ce a administrat mii de doze de vaccin de-a lungul carierei, atunci vă sugerez să ascultați acest interviu relevant."
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!