Sari la conținut

Nu-i înțeleg pe părinții cu copii obezi

O dată cu venirea primăverii și a căldurii, parcurile sunt din nou pline de copacii înverziți, flori care îți pun un zâmbet pe față cu parfumul lor, păsări care nu se mai satură să ciripească și copii obezi. Ceea ce n-ar trebui să mă surprindă foarte tare, având în vedere că suntem pe locul 2 în Europa la obezitate infantilă și 1 din 2 copii români este supraponderal.

Acuma, eu nu sunt vreun expert nici în nutriție, nici în psihologia copilului. Dar nu cred că trebuie să fii unul ca să poți remarca faptul că ceva pare foarte în neregulă cu acei copii. Adică, lăsând la o parte orice fel de political corectness, e foarte nasol că sunt atât de grași. Și e și mai nasol că cei mai mulți părinți nu fac nimic în acest sens, ba mai mult, par chitiți să-i îndoape pe copii în continuare și să nu aibă niciun fel de probleme dacă acel copil nu dorește să iasă afară la joacă și la mișcare.

Nu am fost niciodată obez, deci nu știu cum e să fii unul. Dar am fost copil și am avut prieteni și colegi grași. Iar acum, ieșind cu Mark în parc și văzând interacțiunea copiilor (cei slabi cu cei grași) pot să vă spun că e nașpa să fii obez.
În primul rând, voit sau nu, copiii sunt răutăcioși. Sunt copii care în parc au porecle de genul Șunculiță, Grasu’ sau Bilă. Știți ce fac copiii cu aceste porecle? Prima dață când le aud, încearcă să le atragă atenția celorlalți că nu acela este numele lor, ci altul. Apoi, trec la faza în care îi enervează atât de tare, încât încep să-i alerge și, dacă îi prind, să le facă rău celor care îi strigă așa. Doar că ceilalți nu se opresc. Astfel că, la un moment dat, copiii obezi renunță și pur și simplu își acceptă porecla și statutul de grasul grupului sau al parcului. Ăsta, dacă îl vezi, e un moment cu adevărat trist, căci îi mai auzi din când în când cum timid, încearcă să le mai reamintească celorlalți de numele lor, dar nimeni nu-i ascultă și par că nici ei nu mai cred, ci ajung să se identifice cu problema pe care o au.

Dar copiii sunt copii, vina lor este una mică, dacă este. În schimb părinții…pur și simplu nu înțeleg ce-o fi în capul părinților.

(...)

Citeşte mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto: i Stock

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!