Sari la conținut

O mamă își lasă fiica de 2 ani singură acasă, cât este la serviciu. Susține că micuța se descurcă excelent

Fiecare familie are propriile reguli atunci când vine vorba de a-și lăsa copiii singuri acasă. În multe țări, legile interzic părinților să-și lase copiii acasă până când aceștia ating o anumită vârstă. Dar uneori părinții încalcă aceste reguli atunci când cred că copilul lor este suficient de matur pentru a rămâne singur. Dar cât de devreme este prea devreme?

Probabil că toți suntem de acord că lăsarea unui adolescent responsabil sau chiar a unor preadolescenți acasă nu este mare lucru. Dar probabil că nu simțim același lucru despre copiii mai mici, în special despre copiii mici. Da, exact, copii mici. Este cazul unei mămici din China, pe nume Teng, care a povestit pe rețelele de socializare că își lasă fiica de 2 anișori acasă, cât ea este la serviciu.

Teng activează în industria restaurantelor și susține că micuța ei este suficient de pricepută și autonomă pentru a face față perioadelor în care este singură acasă.
Femeia a mărturisit că o supraveghează video pe micuță, iar înregistrările arată că aceasta se descurcă excelent în perioada în care stă singură. Mai mult, mămica susține ca stă cumințică în pat în pijamale, își ia singură sticluța de lapte, folosește olița și chiar se hrănește cu ceea ce îi lasă pe masă.

De asemenea, Teng susține că fiica de 2 ani este foarte inteligentă și chiar își amintește tot ce îi spune ea, astfel încât să se ferească de pericole.

Așa cum era de așteptat, povestea a stârnit rumoare printre internauți, mulți considerând că gestul mamei este unul inconștient și că un copil atât de mic nu ar trebui lăsat sub nicio formă singur acasă.

Este legal să îți lași copilul de 2 ani singur acasă?


Din punct de vedere tehnic, Teng face ceva ilegal, a raportat Morning Post. Legea Chinei privind protecția minorilor a fost adoptată în iunie 2021 și se notează că părinții sau tutorele care lasă copiii mai mici de 18 ani singuri încalcă legea. Nu există, însă, o pedeapsă specificată pentru o încălcare.

Citește și Cât de sigur este să ne lăsam copiii singuri în casă? Da sau nu? De la ce vârstă?

Sursa



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!