Sari la conținut

Primul copil român bolnav de COVID-19, internat în stare gravă la ATI, în București. A dezvoltat și sindromul Kawasaki

Un băiat de 8 ani din Buzău este primul copil bolnav de COVID-19 din România care ajunge la terapie intensivă. Copilul a dezvoltat și sindromul Kawasaki, care a fost asociat cu noul coronavirus, potrivit medicilor.

Copilul a fost transferat de la spitalul din Buzău, la Spitalul Gomoiu din București. ”Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică.”, a declarat Diana Ionescu, directorul medical la Spitalul Gomoiu.

Potrivit medicilor, starea băiatului este stabilă și nu are nevoie de intubație. Plămânii îi sunt, în schimb, afectați de coronavirus. El este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru și un infecționist de la Matei Balș.

Este primul caz din România cu sindromul Kawasaki

”Un copil cu o infecţie cu COVID-19 spre finalizare care a făcut o infecţie bacteriană peste. E primul caz din România, dar o să fie bine.”, a declarat Diana Zaharia, medic Unitatea de Primiri Urgențe Spitalul Gomoiu. Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu a spus că ”este un protocol aparte, pe de o parte din cauza infecţiilor cu SARS-CoV-2, pe de altă parte din cauza şocului septic.”

Boala Kawasaki la copii este o afecțiune care se manifestă prin inflamarea vaselor de sânge, fiind una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare la vârste mici.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!