Sari la conținut

Semne care arata ca ar putea fi gay

Parintii sunt preocupati de sanatatea fizica a copilul, verifica daca mananca bine si daca se dezvolta armonios. Dar cati parinti analizeaza daca copilul are sau nu inclinatii homosexuale? Nu vorbim aici daca a fi homosexual este normal sau nu, ci iti aratam cateva semne care ar trebui sa te pune pe ganduri.

Cercetarile de-a lungul timpului au dovedit ca un copil exprima orientarea sa sexuala in jurul varstei de trei ani prin interesul pe care il arata pentru unele jucarii si pentru partenerii sai de joaca.

1. Baietelul se joaca cu papusi. Acest lucru nu inseamna ca micutul tau este homosexual, dar daca acest obicei devine singura lui preocupare este posibila o inclinatie spre homosexualitate.

2. Fetita ta este un baietoi. Faza baietoi in evolutia fetitelor este normala, mai ales daca au frati mai mari, dar aceasta poate sa fie si un semn care sa arate o orientare gay, mai ales daca baietoiul din fetita ta se manifesta si in ceea ce priveste partenerii de joaca, preferinta pentru jucariile baietilor si interesul pentru hainele baietilor. O fetita baietoi heterosexuala se joaca si cu papusi.

3. Vrea hainele sexului opus. In momentul in care copilul intelege ca exista haine pentru baieti si haine pentru fete, si cand pricepe bine ca aceste haine sunt specifice fie fetelor, fie baietilor, si cand, in aceste conditii vrea hainele sexului opus, ai putea sa-ti pui niste intrebari. Daca il surprinzi imbracat pe baiatul tau cu haine de fata si invers, e posibil sa fie o problema, tot asa cum poate sa fie ceva necurat si daca baiatul tau este foarte interesat de hainele tale. In cazul fetitelor detaliile legate de imbracaminte sunt mai greu detectabile.

4. Baiatul tau stie totul despre moda. Daca fiul tau stie totul despre industria modei, ori ai in el un viitor mare creator de moda, ori... ar putea fi un semn ca este homosexual sau macar interesat peste limita normala de ceea ce inseamna caracteristicile sexului opus.

5. Lipsa de interes pentru sexul opus la adolescenta. Interesul pentru celalalt sex se manifesta din jurul varstei de 4-6 ani. Mai intai este vorba de curiozitati si intrebari. La adolescenta interesul capata si valente pasionale. Daca la 12-13 ani baiatul tau nu a experimentat prima dragoste, daca este indiferent fata de fete si daca nu ai gasit, inca, nici o revista cu trupuri goale printre cartile lui, sau macar o poza de femeie voluptoasa, atunci ai un semn clar ca este o problema, mai ales daca aceasta vine sa continue alte suspiciuni din prima copilarie.

6. Uneori nu exista semne clare. A da verdictul este foarte dificil. Uneori chiar si semnele evidente te pot insela si te pot induce in eroare. Oricum adolescentul nu poate fi caracterizat ca fiind gay pana cand nu experimenteaza singur atractia fizica si pana cand nu intelege, el singur, ce il atrage.

Un psiholog te poate ajuta, dar chiar si asa nu te grabi sa tragi concluzii.

In plus jucariile nu au sex, si nu-i nimic anormal daca fetita se joaca cu masinute, iar baietii cu papusi. De cele mai multe ori copilul reactioneaza prin imitatie, asa ca daca un baiat se joaca cu o papusa nu este nici o problema. Sau oricum daca este sa aiba probleme in ceea ce priveste orientarea sexuala, acestea nu vin din simplul fapt ca baietelul s-a jucat cu papusi cand era mic, iar fetita s-a catarat in copaci si a jucat fotbal cu gasca de baieti.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!