Sari la conținut

Siguranța copilului: AAP actualizează recomandările privind folosirea căștilor pentru plimbările cu bicicleta

Academia Americană de Pediatrie (AAP) a emis o declarație actualizată în ceea ce privește folosirea căștilor pentru plimbările cu bicicleta, precum și alte sporturi recreative.

„Dovezile sunt clare: căștile salvează vieți și reduc semnificativ riscurile de vătămare gravă”, a spus medicul Lois K. Lee, într-un comunicat de presă. „Și totuși, leziunile cauzate de sport reprezintă o proporție substanțială dintre toate leziunile traumatice ale creierului. În calitate de medic pediatru, îi sfătuiesc pe toți pacienții mei și pe părinții lor să poarte căști atunci când merg pe bicicletă”, a adăugat medicul.

AAP a citat ratele de accidentare din sporturile recreative, care au fost cele mai des întâlnite la participanții cu vârste cuprinse între 5 și 24 de ani. Organizația a subliniat, de asemenea, că mersul pe bicicletă provoacă aproximativ 26.000 de vizite anual la urgențe.

AAP a transmis date din 2012 care au indicat că doar 42% dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani au spus că purtau cască în timp ce mergeau cu bicicleta și 31% dintre ei au spus că nu obișnuiau să poarte cască.

Ce ne recomandă AAP?

Copiii, adolescenții și adulții trebuie să poarte întotdeauna cască atunci când participă la sporturi recreative, cum ar fi: plimbatul cu bicicleta, sporturi pe zăpadă, patinaj și mersul pe role.

De asemenea, cei mici își pot alege propriile căști pe care și le pot decora după bunul lor plac. AAP speră că această opțiune să promoveze purtarea căștilor de către copii, în timp ce merg cu bicicleta.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!