Sari la conținut

Turte de dovlecei cu sos de iaurt

Iau mai mult timp de facut decat dovleceii simpli la gratar, dar datorita aromei de menta si nucsoara au un gust mult mai bogat. Desigur, reteta poate fi schimbata in functie de gusturile celor mici.

 

Ingrediente

750 gr dovlecei

1 ou batut

60 gr pesmet (cautati, daca gasiti, pesmet de pasca evreiasca, matzo)

1 varf de cutit de nucsoara

 

Mod de preparare

Radeti dovleceii, ii sarati si apoi ii lasati sa se scurga bine, pana la 30 de minute. La final ii puneti pe un servet curat si ii presati ca sa se scurga apa cu totul.

Intr-un castron puneti dovleceii cu oul, pesmetul si nucsoara si amestecati bine. Ii lasati 20 de minute, ca aromele sa aiba timp sa se intrepatrunda.

Incalziti o tigaie pentru gratar sau o tigaie de teflon la poc potrivit. Formati turtitele si le prajiti cate 5 minute pe fiecare parte.

Le serviti fierbinti impreuna cu sosul rece.

 

Preparare sos: Amestecati sucul de la o jumatate de lamaie cu 3-4 linguri de menta proaspata tocata si 150 gr de iaurt. Sosul astfel obtinut se tine la rece pana se serveste.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!