Sari la conținut

„Ucigașul tăcut” sau simptomul sepsisului care poate fi observat la copii, când plâng

Strigătul ascuțit al copilului în timp ce plânge ar putea fi semnalul alarmant pentru sepsis, spun medicii. Deși cele mai comune simptome care pun viața copilului în pericol sunt erupțiile cutanate și somnolența inexplicabilă, țipătul ascuțit al copilului care plânge este unul dintre semnele mai puțin cunoscute de care părinții ar trebui să țină cont.

Sepsisul apare atunci când se dezvoltă o infecție în sânge și poate fi fatal dacă nu se intervine medical imediat. Deși oricine poate dezvolta sepsis, bebelușii mai mici de un an sunt deosebit de vulnerabili, mai ales dacă s-au născut prematur sau dacă mama a avut o infecție în timpul sarcinii.

Copiii cu sepsis pot avea, de asemenea, o piele palidă sau cu pete, care are o nuanță ușor albastră/gri în jurul buzelor sau pe limbă. Lipsa apetitului sau a interesului pentru activitățile zilnice este, de asemenea, un semn de sepsis, spune Serviciul Național de Sănătate din UK (NHS). Deși sunt similare, simptomele sepsisului sunt ușor diferite la copiii mai mari și la adulți, spun experții.

Pacienții mai în vârstă pot deveni, de asemenea, confuzi sau incoerenți, murmurând cuvintele atunci când vorbesc.

Serviciul britanic de sănătate spune că părinții ar trebui să sune la urgențe dacă observă oricare dintre aceste simptome la copilul lor, cu excepția dificultăților de somn sau de alimentație.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!