Sari la conținut

A doua sarcina, o imensa bucurie

Prima sarcina este o experienta memorabila, dar a doua sarcina este cu adevarat o imensa bucurie si asta pentru a doua sarcina este mereu mai usoara.

Iata care sunt principalele motive care fac din a doua sarcina o experiente cu adevarat speciala.

A doua sarcina pare mai scurta decat prima. Nu stiu exact care este explicatia acestei perceptii, dar a doua sarcina pare mereu mai scurta decat prima. Evident ca experienta anterioara isi spune cuvantul

Ai o atitudine clara, stii la ce te poti astepta, si nu te mai surprinde nimic. Dar unul din lucrurile care fac o mare diferenta este ca de data aceasta nu te mai pipaie nimeni pe burta. Femeile gravide spun ca gestul celor din jur de a pune mana pe burta lor este perceput ca o forma de agresiune, cu toate ca femeile nu stiu - la prima sarcina, sa reactioneze. Dar la a doua sarcina lucrurile sunt mult mai simple, iar femeia mult mai categorica.

Nu mai ai nici una din temerile de la prima sarcina. Prima sarcina este plina de necunoscut, iar acest necunoscut duce la teama si momente de angoasa. Putine femei stiu cu adevarat prin ce vor trece in cursul sarcinii, la prima sarcina, dar la a doua, totul se schimba. Daca prima sarcina si prima nastere sunt o continua uimire pentru viitoare mama, a doua sarcina iti ofera posibilitatea de a savura, de a te bucura si de a profita de toate momentele extraordinare pe care le ofera sarcina.

Te pregatesti bine si corect pentru ce urmeaza. Daca la prima sarcina pregatirea pentru ce urmeaza se face mai mult dupa ureche si dupa ce iti dicteaza instinctele, a doua sarcina este calculata, echilibrata, esti mult mai temperata si poti lua cele mai bune decizii.

Esti increzatoare si calma. A doua sarcina este o perioada in care te simti perfect stapana pe dorintele si nevoile tale. Stii ce iti trebuie, stii ce nevoie si stii ce iti face bine. Este dovedit ca la a doua sarcina femeile se ingrasa mai putin, au mai putine complicatii si pot sa-si gestioneze infinit mai bine emotiile si sentimentele.

Una peste alta indraznesc sa spun fara intentia de a leza pe nimeni ca daca ai trecut cu prin experienta unei prime sarcini vei intelege cu adevarat ce inseamna sa fii insarcinata si sa nasti doar daca vei gusta si experienta celei de a doua sarcini.

Citeste si:

De ce este a doua sarcina mai usoara
Niciodata o noua sarcina mai devreme de 6 luni dupa nastere
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • O_mamica

    Hmmm... nu. Chiar nu. Sunt mamica pentru a doua oare si sarcina mi s-a parut mai dificila ca prima. E adevarat, m-am bucurat mai mult de burtica, imi era dor! Insa sarcina n-a fost mai usoara.
    Ce scrie aici este insa valabil pt bebe. Ca mamica esti mai experimentata si mai pregatita la bebe 2.

  • Mada C

    Eu la prima sarcina am acumulat doar 9 kg, in schimb acum, la a doua am luat deja 10 kg si am doar 25 sapt...straight face mentionez ca nu fac nimic diferit fata de prima sarcina, insa kilogramele se inmultesc de la o zi la alta...care ar putea fi cauza? a mai patit cineva ?

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!