Sari la conținut

Anticonceptionalele pentru barbati. O necesitate morala

S-a vorbit foarte mult despre faptul ca doar femeile beneficiaza de solutii contraceptive in timp ce barbatii nu au decat foarte putine masuri prin care pot actiona daca nu vor sa aiba copii. Femeile sunt cele care pot sa decida singure daca vor sau nu un copil, in timp ce barbatii sunt, uneori pusi in fata faptului implinit, dincolo de dorintele lor. In aceste conditii o solutie contraceptiva garantata si pentru barbati este necesara. In plus contraceptia masculina este o masura care le poate ajuta si pe femeile care din diferite motive nu pot sa foloseasca pilulele contraceptive.

Specialistii sunt mai aproape de crearea unei pilule contraceptive pentru barbati printr-o solutie inovatoare, care actioneaza ca o vasectomie temporara, fara a afecta fertilitatea barbatilor pe termen lung. Crearea unei pilule contraceptive eficiente si sigure pentru barbati este o adevarata provocare pentru oamenii de stiinta.

Pana acum, au fost testate anticonceptionalele pe baza de hormoni, insa s-a dovedit ca acestea au prea multe efecte secundare in cazul barbatilor, asa ca aceasta metoda a ramas una folosita exclusiv pentru femei. Noua metoda dezvoltata de specialistii australieni de la Universitatea Monash impiedica sperma sa iasa in timpul actului sexual.

In cadrul cercetarii, specialistii au modificat genele unor cobai, blocandu-le doua proteine cu ajutorul carora celulele spermatice calatoresc prin organele reproductive.

Solutia contraceptiva s-a dovedit eficienta, fara efecte secundare notabile si, mai ales, nu afecteaza potentialul reproductiv al spermei si nu genereaza defecte genetice atunci cand barbatul va dori sa aiba urmasi. Pe baza acestei descoperiri, exista sperante ca se poate crea o pilula contraceptiva care sa actioneze prin acelasi mecanism.

Specialistii sustin ca vor putea scoate pe piata respectiva pilula in urmatorii 2-3 ani si ca toate testele efectuate pana in prezent sunt incurajatoare.

Citeste si:

Efectele secundare ale contraceptivelor
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!