Sari la conținut

Daca ai copii mai tarziu traiesti mai mult

In ultima vreme tot circula pe internet un studiu care arata ca, cu cat mama are un copil mai tarziu in viata, cu atat ea traieste mai mult. Studiu a fost facut de Boston University School of Medicine si poate fi citit aici.

Toata lumea l-a primit cu bratele deschise, mai ales ca acum exista o tendinta la nivel international de a avea copii cat mai tarziu in viata, dupa ce au fost rezolvate probleme precum studiile si venituri sigure. Iar acum stiinta si valideaza aceasta alegere: uraaa... nu numai ca m-am bucurat de tinerete, dar din cauza asta voi avea si o batranete mai lunga!

 

Thomas Perls, coautor al studiului a aratat ca totul a fost inteles gresit: "Capacitatea unei femei de a avea copii la o varsta mai inaintata cel mai probabil indica faptul ca sistemul sau reproductiv imbatraneste mai incet si, prin urmare, la fel o face si restul corpului." Prin urmare, propriile gene sunt responsabile de longevitatea femeii si, in niciun caz faptul ca a devenit mama mai tarziu. Din asta se intelege si ca unele femei nu sunt asa de longevive si lor le este imposibil sa aiba copii la o varsta mai inaintata, intrucat sistemul lor reproductiv este deja imbatranit.

 

Ce arata studiul mai exact: femeile care fac ultimul copil dupa 33 de ani traiesc mai mult decat cele care fac ultimul copil inainte de 30 de ani. Si atunci cand ne referim la o viata lunga, este vorba de 95 de ani! Studiul s-a bazat pe analiza a 551 de familii si a aratat ca in cazul femeilor care au avut ultimul copil dupa 33 de ani a fost de doua ori mai probabil sa ajunga la 95 de ani decat in cazul femeilor care au avut ultimul copil la 29 de ani.

 

Partea buna pe care o vad eu in toata aceasta situatie este ca daca ai un copil mai tarziu in viata poti (in parte) sa stai linistita pentru ca nu vei disparea din viata copilului inainte sa il vezi matur, eventual si cu proprii copii. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!