Sari la conținut

În 2024 nu se mai acordă voucherele pentru proceduri de fertilizare

Vești deloc plăcute pentru cuplurile care întâmpină probleme cu fertilitatea: potrivit unui anunț al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES), în 2024 nu mai sunt alocate fonduri care să permită acordarea de vouchere destinate procedurilor de fertilizare. În schimb, în acest an, se decontează procedurile contractate în 2023.

În acest an, cel puțin în primă fază, se vor deconta procedurile de fertilizare pentru care nu s-au primit banii în 2023. Așadar, în acest an nu se mai dau vouchere noi, ci doar se decontează cele acordate în 2023.

Sprijinul acordat în cadrul programului, apărut acum doi ani, constă într-un ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei. Beneficiul social se acordă sub formă de două vouchere, unul în valoare de 5.000 lei, aferent tratamentului medicamentos, și unul în valoare de 10.000 lei, utilizabil pentru procedurile medicale specifice.

După spusele ministrului, din cele 10.000 de proceduri aprobate anul trecut, în prezent sunt peste 1.000 de sarcini confirmate și 52 de nou-născuți.

“Pentru 2023, noi am avut 10.000 de proceduri bugetate și peste 24.000 de solicitări eligibile. Deci există o solicitare foarte mare. Cetățenii acestei țări chiar au nevoie de acest program”, a transmis Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

În momentul de față, potrivit ministrului familiei, se caută soluții pentru deblocarea unor fonduri, astfel încât, după decontarea procedurilor din 2023, să se aloce bani pentru proceduri noi, care să fie contractate în acest an.

Sursa: avocat.net

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!